Adını dağlara yazdım | Güney Gazetesi Mersin

Adını dağlara yazdım

Mersin Büyükşehir Belediyesi ‘Patikayı Keşfet, Zirveye Yerleş’ sloganıyla kadim şehir Tarsus’ta dağ koşusu düzenledi

Adını dağlara yazdım


Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilk defa düzenlediği ‘Tarsus Dağ Koşusu’ ile sporseverlerin gönlünü fethetti. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde ‘Patikayı Keşfet, Zirveye Yerleş’ sloganıyla hayata geçirilen koşu, Tarsus’un İncirlikuyu mevkiinde bulunan baraj gölünün kenarında eşsiz bir manzarada yapıldı. Gençler ve yetişkinler olarak 2 kategoride gerçekleşen organizasyona Türkiye’nin farklı illerinden çok sayıda sporcu katıldı.  Yetişkin kadınlar kategorisinde Senem Eser birinci, Kader Şimşek ikinci, Şükran Ayaz üçüncü, yetişkin erkekler kategorisinde Mervan Haykır birinci, Ümran Bulut ikinci, Hasan Turgut üçüncü oldu. Genç kızlar kategorisinde Zeynep Ertaş birinci, Nergis Deyan ikinci, Cansu Kayaalp üçüncü, genç erkekler kategorisinde ise Hasan Aydın birincilik, Ali Bıçakçı ikincilik, Mesut Kalkan üçüncülük elde etti.

 

 

GÖKAYAZ: SAKLI GÜZELLİKLERİ SPORLA ORTAYA ÇIKARTIYORUZ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, “Mersin’in ve Tarsus’un birçok güzellikleri var. Ovamızın güzellikleri kadar, dağ köylerimizin de çok farklı güzellikleri var. Biz bir taraftan da, aslında bunları göstermek istedik. Bundan sonraki süreçlerde de farklı ve yeni parkurlarla bunu desteklemek istiyoruz. Çünkü Mersin’in, Tarsus’un ve diğer ilçelerimizin saklı kalmış birçok güzellikleri var. Bu güzellikleri sporla birleştirerek, güzel çalışmalar yapmaya devam etmek istiyoruz”dedi.

 

 

“TARSUS’UN VE KÖYÜMÜZÜN TANITILMASI İÇİN ÖNEMLİ BİR ORGANİZASYON OLDU”

İncirlikuyu Muhtarı Hakan Yılmaz ise etkinliğin çok güzel olduğunu ifade ederek “Tarsus’un ve köyümüzün tanıtılması için önemli bir organizasyon oldu. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer olmak üzere, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“SPORCULAR MANZARADAN VE PARKURDAN MEMNUN”

 

Yetişkin kadınlar kategorisinde birinci olan Senem Eser, 27 yıldır atletizmle ilgilendiğini söyledi. Dağ koşusunun zor olduğunu belirten Eser, “Biraz zor, ama büyük erkeklerle beraber çıktık ve kendimi denemiş oldum. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden, ilerleyen zamanlarda yine böyle güzel organizasyonlar bekliyoruz. Parkur da ilgi de çok iyiydi” ifadelerini kullandı.