Türklerin ayak sesleri | Güney Gazetesi Mersin

Türklerin ayak sesleri

Ay Yıldızlı ekibimiz Avrupa Şampiyonasında son 16’ya kalma başarısı gösterdi

Türklerin ayak sesleri


A Millî Takımımız, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu üçüncü ve son maçında karşılaştığı Çekya'yı 2-1 mağlup ederek grubunu ikinci sırada bitirdi ve diğer maçın sonucundan bağımsız olarak son 16 turuna yükseldi.

Ay-Yıldızlılarımıza galibiyeti ve turu getiren golleri 51. dakikada Hakan Çalhanoğlu ve 90+4. dakikada Cenk Tosun kaydetti. Rakibimiz Çekya'nın golünü ise 66. dakikada Tomáš Souček attı. Çekya, karşılaşmayı Antonín Barák'ın 20. dakikada gördüğü kırmızı kart nedeniyle 10 kişi tamamladı. Ayrıca Çekya'da Tomáš Chorý de, karşılaşmanın son düdüğünün ardından kırmızı kartla cezalandırıldı.

Bu galibiyetle birlikte grup ikincisi olarak tur atlayan Millîlerimiz, son 16 turunda D Grubu'nu lider bitiren Avusturya ile eşleşti. A Millî Takımımız ile Avusturya'yı karşı karşıya getirecek olan son 16 turu müsabakası 2 Temmuz 2024 Salı günü Leipzig Stadyumu'nda oynanacak ve maç TSİ 22.00'de başlayacak.

TARSUS TEK YÜREK OLDU

Tarsuslular A Milli Futbol Takımımızın Çekya ile oynadığı nefes kesen maçı Gösteri Merkezi’nde Belediye Başkanı Ali Boltaç ile birlikte dev ekranda izledi. Maç sırasında Türk Bayrağını coşkuyla sallayan vatandaşlar milli takım formalarını giyerek destek verdi.

ERDEMLİ’DE MİLLİ HEYECAN

A Milli Futbol Takımı, Çekya'yı 2-1 yenerek son 16'ya kalmayı başarırken, ülke genelinde olduğu gibi Mersin'de vatandaşlar heyecanlı anlar yaşadı. Mersin Erdemli'de sahil kenarına kurulan dev ekranda maçı izleyenlerin heyecanlı anları da görüntülere yansıdı. Erdemli Belediyesi tarafından sahil kenarına kurulan dev ekranda maçı takip eden birçok kişi son düdük sesine kadar heyecanlı dakikalara ortak oldu. Kaçan goller ile yenilen golde üzüntü yaşayan vatandaşların ilk ve ikinci gollerde yaşadığı sevinç anları ise görüntülere saniye saniye yansıdı. (Haber Merkezi)