Yaz okulları cıvıl cıvıl | Güney Gazetesi Mersin

Yaz okulları cıvıl cıvıl

Yaz Spor ve Engelsiz Spor Okulları açılış töreninde konuşan Vali Pehlivan: “35 kursta 100 bin gence ulaşacağız

Yaz okulları cıvıl cıvıl


HASAN KÜÇÜK

Mersin’de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından her yıl düzenli olarak organize edilen Yaz Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları’nın açılışı törenle gerçekleştirildi.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın da katıldığı Edip Buran Spor Salonu’ndaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir’in açılış konuşmasının ardından söz alan Vali Ali Hamza Pehlivan, gençlerin ve çocukları sportif faaliyet etrafından bir araya gelmelerinin kendilerini heyecanlandırdığını ve gururlandırdığını belirtti. Sporcuların başarısının aynı zamanda ülkenin başarısı olduğunu ifade eden Vali Pehlivan sporun gençlerin hem zihinsel hem fiziksel gelişiminin yanında gündelik işlerine de büyük katkı sağladığına vurgu yaptı.

Gençlerden eğitim yanında spor yapmalarını da isteyen Vali Pehlivan, “Yeteneklerini ortaya çıkarmalarını önemsiyoruz. Bunun için yetenek taramaları yapıyoruz. Bir önceki yıl 20 binlere ulaşırken şimdi 30 bine yaklaştık. Yüzme bilmeyen kalmasın kampanyası ile 160 bin genç ve çocuğa ulaştık. Her ay bir branş tanıtımı ile 48 bin kişiye ulaşıldı. Lisanslı sporcu sayımız 205 bin. 62 branşta 506 kulübümüz spor faaliyetinde buluyor” dedi.

 

 

VALİ PEHLİVAN HEDEFİ 100 BİNE ÇIKARDI

Açılışı yapılan yaz okullarında 35 branşta kurslar düzenleneceğini anlatan Vali Pehlivan şöyle devam etti: “Binlerce çocuğumuza ulaşacağız. 5-18 yaş arası genç ve çocuklarımız bu kurslara katılabilecek. Engelli kardeşlerimiz bunlardan yararlanacak. Geçen yıl bu kurslardan 43 bin kişiye ulaşmıştık. Bu yıl hedef 60 bin denildi ama ben şimdi herkesin huzurunda yeni bir hedef belirlemek istiyorum Gençlik ve Spordaki bütün antrenörlerimiz ve çalışanlarımızdan bu yılkı hedefi 100 bine çıkarmalarını istiyorum. Hedefimiz olan 100 bin gencimize, çocuğumuza ulaşalım. Mersin’imize bu yakışır. Ne kadar çok gencimize ulaşırsak gencimize ne kadar çok spor aktivitesine sevk edersek özellikle bağımlılık yapan unsurlardan uzak kalacaktır. Zihinsel gelişimleri çok daha olumlu gelişecektir.”

Tören, Vali Pehlivan’ın çeşitli yarışmalarda dereceye giren sporculara hediyelerini vermesi ve sporcuların gösterisi sunmasının ardından sona erdi.