Kartallar yüksek uçar | Güney Gazetesi Mersin

Kartallar yüksek uçar

Aydıncıkspor’u play-off maçında deviren Toroslar Kartalspor 1. Amatör Küme’ye yükseldi

Kartallar yüksek uçar


HASAN KÜÇÜK

Mersin 2. Amatör Küme play-off maçında Toroslar Kartalspor Aydıncıkspor’u 2-1 yenerek 1. Amatör Küme’ye yükseldi. Aydıncıkspor ise 1. Amatör hayalini önümüzdeki sezona bıraktı.

Mersin 2. Amatör Küme’de Musallagücü ve Mezitli Tece Limongücü’nün gruplarında şampiyon olmasının ardından 1. Amatör Küme’ye yükselen 3. takım play-off maçı sonunda belli oldu. A Grubunun ikincisi Toroslar Kartalspor ile B Grubunun ikincisi Aydıncıkspor arasındaki play-off maçı Toroslar Suni Çim Saha’da oynandı. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona ererken Toroslar Kartalspor ikinci yarı Cem Ali Tekin ve Çınar Yıldız’ın golleri ile 2-0 öne geçti. Maçın son dakikalarında Aydıncıkspor Tolgahan Saydam ile farkı 1’e düşürse de beraberliği sağlayacak golü bir türlü bulamadı. Uzatma dakikalarında oyuncusu İbrahim Mert Çetintaş kırmızı kart görse de Toroslar Kartalspor karşılaşmadan 2-1 galip ayrılarak play-off şampiyonu oldu.

 

 

 

Kartalsporlu oyuncular galibiyet sonrası büyük sevinç yaşadı. Toroslar Kartalspor’un şampiyonluk kupasını Mersin ASKF Başkanı Mithat Ertaş, başkan vekili Sergen Yalçın ve futbol il temsilcisi Ahmet Karataş verdi. Oyuncuları tebrik eden Ertaş, “Zorlu biz sezonu geride bırakarak play-off’ta şampiyon oldunuz. Bu kupayı hak ettiniz. Şampiyonluk ananınız ak sütü gibi helal. Sizleri kutluyorum. Önümüzdeki sezon 1. Amatör Küme’de başarılar diliyorum” dedi.

 

 

 

BALGİR: ÇOK MUTLUYUZ

Toroslar Kartalspor Teknik Direktörü Cemil Can Balgir ise, “Çok genç bir takımız. Alt yapı kulübüyüz. Türkiye şampiyonalarına gittik. En büyük futbolcumuz 2006 doğumlu. Mutluyuz. Gençlere örnek bir hoca ve kulüp olduğumuz için bundan daha büyük bir mutluluk yok. Önümüzdeki sezon transferi gelen oyuncularımızı göndereceğiz. Geri kalanlarla ve alt yapıdan gelen oyuncularımızla yolumuza devam edeceğiz. Rakibimiz de iyi mücadele etti. Onları da tebrik ediyoruz. Onlarda hak edip geldi. Futbol bu 3 neticeli. Kazanan şampiyon olacaktı. Biz kazandık şampiyon olduk.”