Haydi, hemen, şimdi! | Güney Gazetesi Mersin

Haydi, hemen, şimdi!

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Demir, çocuklar ve gençleri 35 branşta eğitim verecek olan yaz okullarına çağırdı:

Haydi, hemen, şimdi!


HASAN KÜÇÜK

 

Mersin’de Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları 1 Temmuz’da başlayacak. 5-18 yaş grubundaki çocuk ve gençler ücretsiz yararlanacağı spor okullarında bu yıl; Atıcılık, Atletizm, Badminton, Basketbol, Bedensel Engelliler, Bisiklet, Bocce, Boks, Jimnastik, Eskrim, Curling, Futbol, Geleneksel Türk Okçuluğu, Geleneksel Spor Dalları, Güreş, Halkoyunları, Halter, Hentbol, Hokey, Judo, Karate, Kick Boks, Kayak, Masa Tenisi, Muay Thai, Okçuluk, Oryantiring, Özel Sporcular, Ragbi, Satranç, Su Topu, Taekwondo, Tenis, Voleybol ve Yüzme olmak üzere 35 farklı branşta faaliyet gösterilecek.

 

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir amaçlarının çocuk ve gençlere spor kültürünü aşılayarak spor yapma alışkanlığı kazandırmak olduğunu söyledi. Gençlerin sosyal ve kültürel yönden geliştirmenin yanında yaz aylarında vakitlerini sporla değerlendirmelerini sağlayarak her türlü zararlı alışkanlıklardan korumak istediklerini anlatan Demir, “Yetenekli gençlerin Türk sporuna kazandırılması için güçlü bir alt yapı oluşturmak amacıyla her yıl okulların yaz tatiline girmesiyle başlayan spor okullarımızda tecrübeli ve bu işin kahramanları olan antrenörlerimiz nezaretinde sportif çalışmalarımız yürütülmektedir” dedi.

İl Müdürlüklerine bağlı 51 spor tesisinde 200 antrenör eşliğinde, 35 farklı branşta ücretsiz olarak eğitim verileceğini anlatan Demir şunları söyledi: “Mersin'de yaşayan 5-18 yaş aralığı tüm çocuklarımızı spor okulları kapsamında faaliyet gösteren birbirinden eşsiz spor tesislerimize bekliyor, geleceğin sporcularına şimdiden başarılar diliyorum. Duyarlılık gösterip çocuklarını spora yönlendiren ve destekleyen ve şu anda aramızda bulunan tüm velilerimize de huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Açılışımıza katılan herkese sevgi, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.”