Silifke iddialı geliyor | Güney Gazetesi Mersin

Silifke iddialı geliyor

Silifke Belediyespor’da yeni sezon için çalışmalara başlayan çiçeği burnunda teknik direktörü İlker Avcıbay güçlü kadro için kolları sıvadı

Silifke iddialı geliyor


HASAN KÜÇÜK

Bu sezon TFF 3. Lig 1. Grupta mücadele edecek olan Silifke Belediyespor’da yeni transferler için kollar sıvandı. Takımın çiçeği burnunda Teknik Direktörü İlker Avcıbay, çok sayıda oyuncu ile imza aşamasına gelmelerine rağmen şu ana kadar herhangi bir oyuncu ile henüz söyleşme imzalamadıklarını söyledi.

Silifke Belediyespor’un başında ilk defa teknik direktörlük deneyimi yaşayacak olan Avcıbay, “Bölgeye yabancı değiliz. Adanalıyız. Bu toprakların çocuğuyuz. Uzun yıllar deneyimli teknik adamların ekiplerinde kaleci antrenörlüğü, yardımcı antrenörlük gibi görevlerde bulundum. Onlardan çok şey ögrendik. Artık bunları kendi ayaklarımız üzerinde durup sahada tecrübe etmenin zamanı geldi. Başkanlarımızla görüştük. Bizim maddi beklentimizden daha çok biz ne yapacağız ben ne istiyorum başkanlarımız bana ne sunacak. Ortak paydamız başarı. Tesislerimiz çok güzel. TFF 1. Ligindeki bir kulübün çalışabileceği bir tesis bir sahamız var. Projelerimiz var, çıta yükseldi” dedi.

 

“HERKES SAHADA KENDİ GÖREVİNİ YAPACAK”

Matematiksel hedeften daha ziyade bir oyun ve felsefe anlayışı üzerine hedef koymak istediğini ifade eden Avcıbay şunları söyledi: “Çünkü matematiksel hedefler konarsa zaman içinde bu değişkenlik gösteriyor. Şampiyonluğa takım kurarsın olmaz küme düşmemeye kurarsın play-offa gidersin Silifke Belediyespor olarak bende teknik adam olarak benim oyucularım sahada önce fair-play çerçevesinde mücadele edecek. Rakibe, hakeme, seyircilere saygı gösteren bir oyuncu gurubu ile çalışacağız. Daha sonra futbolun gerekleri yapılacak. Bunları en mükemmel yaptığımızda da sonuç bizi iyi yere götürecek göreceğiz. Hedefimiz bu felsefeyi en iyi şekilde sahaya yansıtmak. Bu yola bu şekilde çıktık. Genç, dinamik ve tecrübeli oyuncularımızla rol model olmalıyız. Herkes sahada kendi görevini yapacak. Herkes birbirine saygılı olacak. Sonuçta çıta nereye yükselecek onu göreceğiz. Transfer konusunda görüştüklerimden yüzde 80-90 olumlu geri dönüşler alıyoruz. Çok seviniyorum. Konuştukça hepsi heyecanlanıyor. Resmi olarak imza attığımız oyuncu yok ama bu aşamaya getirdiğimiz çok oyuncu var. En kısa sürede onları netleştireceğiz. Kadromuzu oluşturacağız.”