Limon depolarında fahiş fiyat denetimi | Güney Gazetesi Mersin

Limon depolarında fahiş fiyat denetimi

Mersin’de, fiyatı artan limonda ’fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı’ denetim başlatıldı. İl Ticaret Müdürlüğü ekipleri hal ve soğuk hava depolarında inceleme gerçekleştirdi.

Limon depolarında fahiş fiyat denetimi


Son günlerde limon fiyatlarında yaşanan artış karşısında İl Ticaret Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Ekipler, kent merkezi ve ilçelerdeki soğuk hava depolarında denetim yaptı. Akdeniz ilçesindeki Büyükşehir Belediyesi Yaş Meyve Sebze Toptancı Hal Kompleksi'ne giden ekipler, depolardaki limonların stok durumunu kontrol etti. Kontrollerde, ürünlerin geliş tarihi ve fiyat bilgisi Hal Kayıt Sistemi (HKS) üzerinden denetlendi.

Denetime katılan İl Ticaret Müdürü Ferhat Sümer, kent genelindeki denetimlerin sürdüğünü belirtti. Fahiş fiyatın önüne geçebilmek için kontrolleri sıklaştırdıklarını ifade eden Sümer, "Fiyat fiyat istikrarını sağlamak amacıyla başta limon olmak üzere tüm meyve sebze gruplarına yönelik denetimler titizlikle yürütülüyor" dedi.

 

 

KAPADOKYA BÖLGESİNDEKİ LİMON DEPOLARI DA DENETLENDİ

 

NEVŞEHİR (İHA) - Son günlerde limon fiyatındaki artış nedeniyle Ticaret Bakanlığı Nevşehir'de bulunan soğuk hava depolarındaki denetimlerini artırdı.

Nevşehir Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri Nevşehir'in Kavak ve Ortahisar bölgesinde bulunan doğal soğuk hava depolarında denetim yaptı.

Mersin ve Adana bölgesinde yetişen limonlar hasat edildikten sonra Kapadokya bölgesinde bulunan ve doğal kayalar oyularak ortaya çıkan soğuk hava depolarında saklanıyor.

Doğal soğuk hava depo işletmecisi Hamit Doğan, bu yıl maliyet artışları nedeniyle bölgeye gelen yıllık 4 milyon sandık limonunun yaklaşık 1 milyon sandığa düştüğünü söyledi. Depo işletmecisi Hamit Doğan, “Limonlarınız Mersin ve Adana bölgesinde aşırı sıcaklıklarda dayanamayacağı için 11. ayın sonuna doğru Ortahisar ve kavak bölgesine taşınıyor. Buradaki depoların bir özelliği var, yazın 30 - 35 dedece sıcaklıklarda deponun iç sıcaklığı 9 dereceyi geçmeyecek derecede muhafaza ediyor. Bu sayede limonlarımızı burada sağlıklı bir şekilde bekletiliyoruz. Biz burada limonların depoculuğunu yapıyoruz. Çiftçi kardeşlerimiz Mersin - Adana bölgesinde hasat edilen malları gönderiyorlar. Bu şekilde biz depoculuğu yapıyoruz. İç piyasada ve ihracatta değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.(İHA)