Makine Mühendisleri Odası Güneş Gününü kutladı | Güney Gazetesi Mersin

Makine Mühendisleri Odası Güneş Gününü kutladı

Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesinin geleneksel hale getirdiği Dünya Güneş Günü etkinliği Güneş Park Enerji Kompleksinde gerçekleşti.

Makine Mühendisleri Odası Güneş Gününü kutladı


İLKAY ADALIOĞLU

MMO Mersin Şube Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Oğuz, etkinlikte yaptığı konuşmada,  “Güneş enerjisi konusunda düzenlediğimiz etkinliklerle, giderek azalan ve dünyamızı kirleten fosil kaynaklı enerjiler yerine, bu sonsuz enerji kaynağına dikkat çekmeyi,  "Güneş Kenti Mersin" sloganıyla da kent kimliğinin bir parçası haline getirmeyi amaçlayarak çıktığımız bu yolda önemli derecede yol katettik. Yıllardır “Güneş Kenti Mersin” diye attığımız sloganların; Güneş enerjisi kullanımının önemi ve kullanımı için yapılan çalışmaların, bugün gerçekleştiğini görmek bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Ancak bu artış bile Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılık oranını düşürememektedir” dedi.

 

“NÜKLEERE İNAT YAŞASIN HAYAT”

 

Enerjinin elde edilmesi kadar verimli kullanılmasının da önemli olduğuna işaret eden Oğuz, “Enerjiyi verimli kullandığımızda, enerji kaynaklarımızı daha az tüketmiş olacağız.  “Tam bağımsızlığımız için kendi enerjimizi kendimiz üretmeliyiz!” diyoruz ama öte yandan bizlere; Nükleer Santraller, enerji arz eksikliğine ve dışa bağımlılığa alternatif olarak gösterilmektedir. Ve ilimizde nükleer santral yapımına devam edilmektedir. Ülkemizde güneş enerjisi potansiyeli başta olmak üzere tüm yerli ve yenilenebilir enerji kaynakları yeterince değerlendirilemezken, yeterli teknik altyapı ve mevzuat olmadan, kamusal denetimin dışlandığı bir yapıda, dışa bağımlılığı azaltmak bir yana, daha çok bağımlılığı artıracak bir süreçtir.   Nükleere inat, yaşasın hayat deyip temiz ve yerli enerji olan güneş enerjisini önermeye devam edeceğiz. Bu kapsamda, yerel yönetimleri de temiz ve çevreci olan başta güneş enerjisi olmak üzere yenilenebilir enerji konusunda daha fazla çalışma yapmaya ve kentimize katkı sunmaya davet ediyoruz” dedi.