Köylerin futbol coşkusu | Güney Gazetesi Mersin

Köylerin futbol coşkusu

Geleneksel Ayvagediği ve Fındıkpınarı Futbol Turnuvasının fikstürü çekildi. 42 köy şampiyonluk için sahaya çıkıyor

Köylerin futbol coşkusu


HASAN KÜÇÜK

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen 30 Ağustos Fındıkpınarı Zafer Kupası ile 30 Ağustos Zafer Kupası Geleneksel Ayvagediği Futbol Turnuvası’nın fikstür çekimleri yapıldı. Macit Özcan Spor Kompleksinde gerçekleştirilen kura çekimine Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Bünyamin Gökayaz, Köyler Arası Futbol Koordinatörleri Orhan Köse ve Yalçın Günay ile mahalle muhtarları ve takım temsilcileri katıldı. 

 

 “CENTİLMENCE VE KARDEŞÇE BİR TURNUVA OLSUN”

Gökayaz, GÜNEY’e yaptığı açıklamada, amaçlarının spor aracılığı ile yaylalardaki insanları bir araya getirerek sporun güzelliğini ve birleştirici gücünü aşılamak olduğunu söyledi.

Mersin Büyükşehir olarak bu 30 Ağustos Fındıkpınarı Zafer Kupası’nın bu sene 7. sini yapacaklarını ifade eden Gökayaz şunları söyledi: “Eş zamanlı olarak ta Toroslarda Ayvagediği Futbol Turnuvasını yapıyoruz. . Fındıkpınarı’nda Mezitli ve Yenişehir’in köylerini, Ayvagediği’nde ise Toroslar ve Akdeniz’in köyleri birleştirdik. Bu mahallelerimiz büyükşehir yasasından önce köy olarak anılıyordu. Şimdi mahalleye dönüştü. Güzel bir turnuva olmasını bekliyoruz. Köylerimizin geneli katılıyor. İlgi güzel. 13 Temmuz’da başlayacağız. 30 Ağustos’ta finalimizi yapıp turnuvamıza nokta koymak istiyoruz. Centilmence barış ve kardeşlik içinde geçen bir turnuva diliyorum. Köylerimizden fair play çerçevesinde mücadele etmelerini istiyoruz. Bunun kazananı kaybedeni olmaz. Kazanan Mersin olacak. Tek dileğimiz üzücü bir olay yaşanmadan barış kardeşlik içinde turnuvanın son bulması.”

 

 

MUHTAR KAYA: KÖYLERİMİZİN KAYNAŞMASI İÇİN ÖNEMLİ

Karahacılı Köyü Muhtarı Ali Kaya ise turnuvanın fair play kuralları içinde sakatlık, kavga gürültü olmadan sakin geçerek köyler arasındaki birlik ve beraberliği artırması temennisinde bulundu. Yıllardır turnuvaya katıldıklarını anlatan Kaya, “Bu turnuva, Fındıkpınarı’nın olmazsa olmaz aktivitesi. Köylerimizin birbirleri ile kaynaşması tanışması anlamında çok faydalı oluyor. Fındıkpınarı’na canlılık getiriyor” dedi.   

 

 

ŞAMPİYONLAR SÜPER KUPADA KARŞILAŞACAK

13 Temmuz’da başlayacak Fındıkpınarı Zafer Turnuvası’na Mezitli ve Yenişehir İlçelerindeki 24 mahalle takımı 6 grupta, Ayvagediği Futbol Turnuvasında ise Toroslar ve Akdeniz İlçesi’ndeki 18 mahalle takımı 3 grupta mücadele edecek. Ayvagediği Futbol Turnuvasında gruplarını ilk ikide bitiren takım ile en iyi üçüncü iki takım çeyrek finale kalacak. Fındıkpınarı’nda ise grubunu ilk ikide tamamlayan takımlar çeyrek finale kalacak. Takımlar kadrosunda 5 yabancı oyuncu bulundurabilecek ancak maçta biri oynayabilecek. Fındıkpınarı Futbol Turnuvasının ilk maçı Menteş ile Sarılar arasında Ayvagediği Futbol Turnuvasında ise ilk maç Güzelyayla ile Çavuşlu arasında oynanacak. Ayvagediği ve Fındıkpınarı’nın şampiyonları daha sonda süper kupa maçında karşı karşıya gelecek.