Bilirkişiler GBT’ye takıldı | Güney Gazetesi Mersin

Bilirkişiler GBT’ye takıldı

Akdeniz’e bağlı Akdam ve Esenli Mahallelerinde yapılacak olan kadastro güncelleme çalışmaları için önceki dönem Kadastro Müdürlüğü’ne bildirilen 3 bilirkişinin GBT sorgulamasında sorun çıkınca Akdeniz Belediyesi bu isimlerin yerine yenilerinin belirlenmesi için konuyu meclis gündemine taşıdı. İlgili madde komisyonlara havale edildi.

Bilirkişiler GBT’ye takıldı


ELVAN KONUK


Akdeniz Belediyesi Meclis Toplantısında Akdam ve Esenli Mahallelerinde kadastro güncelleme çalışmaları için bilirkişilerin belirlenmesi ile ilgili teklif görüşüldü. Konuyla ilgili bilgi veren Akdeniz Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Mustafa Burhan, “22/A sayısallaşma çalışması bitmeyen 3 köyümüz kaldı.  Kadastro Müdürlüğü bu köylerimizde sayısallaşma çalışması yapacak. Yani köylerimizi şu anda kullanmış olduğumuz ülke koordinat sistemine uyumlu hale getirecek. Bunu da bilirkişi ile beraber yapacak. Daha önce belirlediğimiz bilirkişilerde kadastronun yaptığı GBT sorgulamasında sıkıntı çıktı. Şu anda yeni bilirkişiler bulduk, muhtarlarımız bizlere yardımcı oldular. Onun doğrultusunda bu bilirkişilerin seçilmesine karar vereceğiz” dedi.

Önceki dönemde de bilirkişiler ile ilgili görüşüldüğünü hatırlatan CHP’li Meclis Üyesi Mahmut Dönmez, “Muhtarlarımız da vardı. Seçilen kişilerin bu işin ehli olup olmadığını sormuştum. O dönemde de ilgili müdürlüğümüze de sormuştuk bununla ilgili bir sorun olmasın diye. Şimdi anladığım kadarıyla 3 kişi ile ilgili bir sıkıntı oluşmuş. İlgili müdürlük ya da muhtarlık bu isimler seçilirken GBT’sini sorduramıyor muymuş? Bu konunun aciliyeti varken komisyondan geçilebilir ama verilen isimler sağlıklı isimlerse” ifadelerini kullandı.

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız ise, “Olay şu bilirkişi belirlemeleri yapılıyor, ama doğal olarak o bölge içerisinde bölgeyi bilecek insanlar olması aranıyor. Teknik bazı sıkıntılar doğabiliyor süreç içerisinde, bunlar normal aslında fakat biz konunun gerek gündeme alınmış haliyle, meclis üyesi arkadaşlarımızın da bu konu ile ilgili gerekli araştırmalarının netleşmesi açısından komisyonlara havalesini uygun görmüştük. Müdürlüğümüz bu konunun hassasiyetini dile getirdi, en azından hızlı bir şekilde geçmesi için bunu komisyonlarımızda değerlendirelim” şeklinde konuştu.