Ucuz yemek devam edecek | Güney Gazetesi Mersin

Ucuz yemek devam edecek

Tarsus’ta tarihi Siptilli Çarşısı’nın gastronomi merkezine dönüştürüleceğini belirten Boltaç, burada bulunan kent lokantasının kapatılmayacağını, başka bir yere taşınması için yer arayışında olduklarını söyledi. Boltaç, “Vatandaşlarımız rahat olsun. Biliyorum ekonomik dar boğazdan geçiyoruz. Sorunlar büyük, sıkıntılar büyük. Lokantanın kapanması durumu yok” dedi.

Ucuz yemek devam edecek


ELVAN KONUK

Tarsus Belediyesi Meclis toplantısı Başkan Ali Boltaç yönetiminde gerçekleştirildi. Gündem maddeleri görüşüldükten dilek ve temenniler bölümünün açılış konuşmasını Boltaç yaptı. Son günlerde Kayseri ve Suriye’de yaşanan olayların kendisini derinden yaraladığını ifade eden Boltaç, “Ama görmüş olduğum şey bu işin provokasyona çok açık olduğudur. O yüzden Tarsus halkı bu anlamda bu provokasyonlara gelmeyecektir. Vatandaşlarımıza inanıyorum, güveniyorum. Bu konuda onların ferasetine inanıyorum” dedi.

Daha sonra meclis üyelerinden gelen soruları yanıtlayan Boltaç, Siptilli Çarşısı’nda bulunan kent lokantasının kapanıp kapanmayacağına açıklık getirdi. Boltaç, “Siptilli Çarşısı, gastronomi merkezi olacak, burayla ilgili entegre bir şey düşünüyoruz, kent lokantası halihazırda faaliyetine devam edecek. Orada kapanma gibi bir durum yok. Kent lokantasını nereye açabiliriz diye bir yer arayışım var. Ama bu yeri düzenlemeden bu yeri tamamen oluşturmadan bu taraf kapanmayacak. Daha doğrusu burası kapandığında hemen ertesi gün buraya çok yakın başka bir noktada kent lokantasının faaliyet göstermesi gerektiğine inanıyorum. Dolayısıyla vatandaşlarımız rahat olsun. Biliyorum ekonomik dar boğazdan geçiyoruz. Sorunlar büyük, sıkıntılar büyük. Bütün kurum ve kuruluşlar Tarsus Belediyemizin bu imkanından faydalanmak istiyorlar. Biz de açıkçası vatandaşlarımıza bu anlamda katkı sunmaktan mutlu oluyoruz” diye konuştu.

 

“İSMETPAŞA’NIN KADERİNİ MAHALLELİ BELİRLEYECEK”

 

İsmet Paşa Mahallesi’nde başlatılan kentsel dönüşüm projesinde mağdur olan yurttaşlarla ilgili konuşan Boltaç, konuyla ilgili bir ara formül ürettiklerini söyledi. Boltaç, “Burada önceliğim mağdur olan vatandaşlar. Olayla ilgili daha kovuşturma aşamasındayız, bu aşamadan sonra hukuki süreç başlayacak. Fakat burada mağdur olan vatandaşlar var. Önümüzdeki hafta içi bütün mağdur olan vatandaşlarımızı davet edeceğim, arzu ediyorsa meclis üyelerimiz de gelebilir.

Orada mağdur olan vatandaşlarımızla yüz yüze görüşmem gerek. Burayla ilgili ne keşfetmişim, buranın yapımıyla ilgili nasıl bir yol izlememiz gerekiyor, bunu vatandaşlarımıza söylemem lazım. Biz hazırlıklarımızı yaptık, bir ara formüle ulaştık ama bu formülü uygulayabilmemiz için bazı noktalarda Tarsus Belediyesi’nin feragat etmesi lazım. Bazı noktalarda vatandaşın bazı şeylerden feragat etmesi lazım. İsmet Paşanın kaderini mahalleli belirleyecek. Vatandaşlarımız ‘Tarsus Belediyesi bu işe sırtını döndü, kimse bize sahip çıkmayacak gibi bir algıya kapılmasın” ifadelerini kullandı.