“Mersin’in hakkını verin, havalimanını açın, otoyolu tamamlayın” | Güney Gazetesi Mersin

“Mersin’in hakkını verin, havalimanını açın, otoyolu tamamlayın”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Mersin’deki kamu yatırımlarının ciddi gecikmelerle karşı karşıya olduğunu belirtti. Bu durumun Mersin’in gelişimi için büyük bir engel teşkil ettiğini söyleyen Ekmen, özellikle Akdeniz Sahilyolu, Çeşmeli-Taşucu Otoyolu, Ana Konteyner Limanı ve Çukurova Havalimanı projelerindeki aksaklıklara dikkat çekti. Ekmen, "Bu projelerin bir an önce tamamlanması gerekiyor, Mersin’in geleceği tehlikede" ifadelerini kullandı.

“Mersin’in hakkını verin, havalimanını açın, otoyolu tamamlayın”


Ekmen, Akdeniz Sahilyolu projesinin 15 yıldır tamamlanamadığını belirterek, projenin yüzde 60 tamamlanma oranına sahip olduğunu ve 2024 yılı için ayrılan bütçenin çok yetersiz olduğunu ifade etti.

Ekmen, "Karayolları projelerine ayrılan bütçelerin 2024'te ne kadar komik olduğunu daha önceki bir basın toplantısında detaylı olarak anlatmıştık” dedi.

Ekmen, projenin ağır aksak ilerlediğini ve Çeşmeli-Taşucu yolunda müteahhit firmanın işe başladığına dair haberlerin doğruluğunu teyit edemediklerini söyledi.

 

"ANA KONTEYNER LİMANI PROJESİ GECİKİYOR”

 

Ekmen, Mersin'de yıllardır ifade edilen Ana Konteyner Limanı talebinin, büyük yatırım programlarından çıkarıldığını ve 2024 için tekrar programa eklendiğini belirtti.

"Bu proje tekrar ele alındığında, daha önce alınmış ÇED raporunun hafızasından yeterince faydalanılmadığını görüyoruz” diyen Ekmen, mevcut limanın genişleme alanının, Atatürk Parkı'nın seyir alanını tamamen bozacağını ve toplumun aklıyla dalga geçilmemesi gerektiğini vurguladı.

Ekmen, "Doğu Akdeniz'in en hakim ve en kuvvetli aktarma limanı olacak bu limanın bir an önce hayata geçirilmesi için verdiğimiz mücadeleyi devam ettireceğiz," diye konuştu.

 

"MERSİN'İN GELECEĞİ İÇİN ACİL ADIMLAR ATILMALI”

 

Ekmen, Mersin'in kamu yatırımlarında yaşanan gecikmelerin kabul edilemez olduğunu belirterek, bu projelerin Mersin'in ekonomik ve sosyal gelişimi için hayati öneme sahip olduğunu söyledi. 

 

“BU AYIP SİZE YETER”

 

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Çukurova Havalimanı'nın açılışının sürekli ertelendiğini belirterek, Sabah Gazetesi'nde Yavuz Donat tarafından yazılan iki manşet haberini gösterdi.

"16 Ocak 2023 tarihinde yayınlanan manşette, Çukurova Havalimanı'nın Nisan ayında açılacağı belirtiliyordu. Ancak bu gerçekleşmedi" diyen Ekmen, ikinci manşet haberinin 24 Haziran 2024 tarihli olduğunu ve bu sefer de havalimanının Haziran ayında açılacağının belirtildiğini ifade etti. "Bu havalimanının Mersin'in lojistiğine, turizmine, tarımına ve ticaretine sağlayacağı katkı ortada. Eğer Adana lobisi bunu açmayı engelliyorsa, Cumhur İttifakı'nın milletvekillerine sesleniyorum: Bu ayıp size yeter" ifadelerini kullanan Ekmen, havalimanının bir an önce açılması gerektiğinin altını çizdi. (Haber Merkezi)