Okullar Nurcu vakıflara açıldı! | Güney Gazetesi Mersin

Okullar Nurcu vakıflara açıldı!

Yaz tatilinde devlet okulunda Kuran ve siyer dersi verecekler

Okullar Nurcu vakıflara açıldı!


ABİDİN YAĞMUR

Milli Eğitim Bakanlığının protokol yaptığı dinci, Nurcu vakıflardan biri olan Hayrat Vakfı, bakanlıkla arasındaki protokole dayanarak yaz tatilinde devlete bağlı bir okul olan Tarsus Hayrünisa Köylügil İlkokulunu kullanacak.

Vakıf 1 ay boyunca ilkokul çağındaki çocuklara yönelik Kuran-ı Kerim, Osmanlıca, siyer, ilmihal, değerler eğitimi adı altında dini içerikli eğitimler verecek. Vakıf ayrıca sosyal etkinlikler de düzenleyecek.

 

 

“KONTROLDEN UZAK, PROPAGANDA AMAÇLI EĞİTİM”

 

Hayrat Vakfının devlete bağlı bir ilkokulu 1 ay boyunca yaz okulu adı altında kullanacak olmasına ilk tepki CHP Tarsus İlçe Başkanı Selahattin Şahin’den geldi.

Selahattin Şahin, “yaz okulu” adı altında Tarsus’ta bazı tarikat ve cemaatlerin, özellikle dezavantajlı mahallelerde çalışma yürüttükleri yönünde birçok şikâyet aldıklarını söyledi.

Şahin,  “Yaz Okulu adı altında da olsa, Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimleri arasında yer alan eğitimde ulusal, bilimsel, karma, uygulamalı, laik, disiplinli olunması ilkeleri uyarınca eğitim Milli Eğitim’in gözetiminde gerçekleştirilmelidir.  Halk eğitiminde, geleceğimiz olan çocuklarımızın yaz kurslarında bilimsel ve sportif faaliyetlere yönelmelerine elbette bizler de destek oluruz.  Fakat, Vakıf adı altında yapılan ve kontrolden uzak, propaganda amacı güden çalışmalara da karşı olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

 

“SINIFLAR KARMA OLMAYACAK”

 

Hayrat Vakfının resmi internet sitesinde yaz kurslarının ilkokul 3. Sınıftan üniversiteye kadar farklı yaş grupları için düzenlendiği belirtiliyor.

Sitede, “merak edilen sorular” butonu altında, “Dersler kız erkek ayrı sınıflarda mı, yoksa sınıflar karma mı olacak?” sorusuna yer verildikten sonra şöyle deniyor:

“Sınıflar karma olmayacak. Aynı şekilde hocaları da bayan ve erkek ayrı olacaktır. Erkek öğrencilere erkek hocalar, kızlar öğrencilere ise bayan hocalar ders verecek.”