100 günde yüzde 40 tasarruf | Güney Gazetesi Mersin

100 günde yüzde 40 tasarruf

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, görevde oldukları 100 günlük sürede mazot giderlerinden yüzde 40 tasarruf sağladıklarını belirterek, “Bu tasarrufu yaparken belediyenin hizmetlerini de aksatmadık. Tasarruf sayesinde esnafa olan borcumuzu ödedik. An itibariyle esnafa geçmişten gelen borcumuz kalmadı” dedi.

100 günde yüzde 40 tasarruf


Toroslar Belediye Meclisi temmuz ayı olağan toplantısında değerlendirmelerde bulunan Başkan Abdurrahman Yıldız, belediyeye ait spor tesislerini, kâr amacıyla kullanan iştiraklerden alıp ücretsiz olarak halkın kullanımına açacaklarını söyledi.

Yıldız, “Birçok alanda olduğu gibi spor sahalarımız birilerinin kişisel kullanımına tahsis edilmiş bugüne kadar. Biz bu kişisel kullanımları kaldırıp, toplumun kullanımına açmak istiyoruz. Mahalle aralarındaki sahalarımızın bir kısmı ise özel sektör sporcularının eline geçmiş durumda. Bu arkadaşlarımız belli bir ücret karşılığında öğrencilere kurs veriyorlar. Bu böyle olmaz dedik. Sahalarımızı, bir ticari işletme olarak kullandırtmayız. Birileri ticaret yapmak için sahalarımızı kullanıyorsa buna engel oluruz. Bu sahalar, 350 bin Toroslar halkının sahasıdır. Toroslar halkının mülkünü, Toroslar halkından başka kimseye yedirmeyiz. Hiç kimse kusura bakmasın bu işlerin üzerinden spekülasyon yapılmasına da izin vermeyiz” dedi.

 

“TORTEK’İ KAPATMIYORUZ, GÜÇLENDİRİYORUZ

 

 Belediyeye bağlı mesleki eğitim kursu olan TORTEK’i yeniden yapılandıracaklarını söyleyen Yıldız,  “TORTEK’leri kapatmıyoruz, rasyonel hale getiriyoruz. Burayı kapatmak gibi bir niyetimiz yok, güçlendirmek istiyoruz. Çünkü burada cari bir meslek öğretiyoruz. Buradan mezun olan arkadaşımızın kendi hayatını kazanabileceği yerler haline getirmeye çalışıyoruz.  Orada bir ticari faaliyet yapılacaksa işin satışında da ön ayak olalım.  Toroslarımızın, gençlerimizin buna ihtiyacı var” diye konuştu.

 

 “BELEDİYENİN GEÇMİŞ DÖNEMDEN ESNAFA OLAN BORCUNU ÖDEDİK”

 

Başkan Yıldız, göreve geldikleri günden bugüne kadar belediyede önemli bir tasarruf sağladıklarının altını çizerek, “Toroslar’daki değişim kendini göstermeye başladı. 100 güne yakın belediyeyi yönetiyoruz. Akaryakıt harcamaları konusunda, mazotta yüzde 40 tasarruf sağlamışız. Geldiğimiz günden bugüne kadar yaptığımız işlerde yüzde 40 azalma olmuş mu? İş yapmadığımız için mi mazot harcanmamış? Biz, burayı dijital olarak kontrol altına aldık. İhtiyaçlar oranında, belediyenin vermesi gereken hizmetler için kullandık. Son üç ayda mazotta tasarruf etmişiz. Bu güzel bir çalışma. Aynı zamanda ettiğimiz bu tasarruf ve diğer tasarruflarla birlikte yıllardır ödenmeyen esnafımızın borcunu ödemişiz. Bundan sonra yapacağımız işleri de öncelikle ilçe esnafımızla yapacağız” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)