Milletvekili Başarır’dan Bakan Şimşek’e: “Gel asgari ücretle bir ay yaşa” | Güney Gazetesi Mersin

Milletvekili Başarır’dan Bakan Şimşek’e: “Gel asgari ücretle bir ay yaşa”

CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ‘Türkiye’de asgari ücret düşük değildir’ açıklamasıyla ilgili konuştu. Asgari ücretle bir kişinin 1 ay yaşama imkânı olmadığına dikkat çeken Başarır, Şimşek’e “Gel Ankara’da sana 17 bin 2 lira verelim, bir ay yaşa beyefendi. Yaşayabilir misin?” diye seslendi.

Milletvekili Başarır’dan Bakan Şimşek’e: “Gel asgari ücretle bir ay yaşa”


İLKAY ADALIOĞLU

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, TBMM Genel Kurulunda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in asgari ücret açıklamasıyla ilgili konuştu. Başarır, “Mehmet Şimşek, utanç verici bir açıklama yaptı. ‘Asgari ücret düşük değildir’ dedi. Bence bu açıklamayla kendi seviyesini düşürmüştür. Bu ülkenin hazine ve maliye bakanı eğer çıkıp bugünkü şartlarda ‘asgari ücret yüksek’ diyorsa gerçekten sözün bittiği yerdeyiz” dedi.

Asgari ücretle 1 ay yaşamanın imkânsız olduğunu vurgulayan Başarır, şu şekilde konuştu:

“‘Paramız yok, çarçur ettik, 5’li çeteye dağıttık, kasayı boşattık’ de ama ne dersen de ‘asgari ücret yüksek’ deme be adam. Bu açıklamasıyla bence kendi seviyesini düşürmüştür. Herkes bu mecliste biliyor ki bugün 17 bin 2 lira lirayla bir işçinin 1 ay yaşama imkânı yok. Maalesef meclis de buna bir çözüm üretmiyor, üretemiyor”

Bakın son ay bir sürü yasa geliyor ama hala bu meclis emeklinin ve işçinin sorunlarını çözmekten uzak bir tavır sergiliyor ve Mehmet Şimşek diyor ki ‘asgari ücret yüksek’. Ben kendisine söylüyorum, gel Ankara’da sana 17 bin 2 lira verelim bir ay yaşa beyefendi. Yaşayabilir misin? Yaşayamazsın.”