“Şehir Hastanesi çalışanları<br>sendikal örgütlenme arayışında” | Güney Gazetesi Mersin

“Şehir Hastanesi çalışanları
sendikal örgütlenme arayışında”

Hak-İş Konfederasyonu Mersin İl Temsilcisi Mehmet Yüce, Mersin Şehir Hastanesinde CCN Grup bünyesinde çalışan işçilerin düşük ücret, fazla çalıştırma ve mobbing gibi sorunlarla mücadele ettiğini, işçilerin sendikal örgütlenme arayışına girdiklerini söyledi.

“Şehir Hastanesi çalışanları<br>sendikal örgütlenme arayışında”


ABİDİN YAĞMUR
Yüce, “Mersin Şehir Hastanesinde CCN Gruba bağlı çalışan 1050 emekçi   arkadaşımız şirkete yönelik taleplerini sendikamıza gelerek ilettiler. Biz de Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş Sendikası olarak arkadaşlarımızın taleplerinin aracılığını yapmak adına emekçi arkadaşların yanlarında olduğumuzu kendilerine ilettik” dedi.

Yıllardır iyileştirme yapılmadan asgari ücret seviyesinde çalıştırma, 9 günlük tatillerde idari izinlerin yıllık izinlerden düşürülmesi, resmi tatillerde tutulan nöbetlerde çift yevmiye verilmesi gerekirken tek yevmiye verilmesi ,T1-T2-T3 kulede çalışanların 2 yemekhane olmasına rağmen yemek yemelerine müsaade edilmemesi ve 15. bölgede yemeye zorlanması, şefler tarafından aşırı baskı mobing uygulanması, maaş promosyonlarının CCN çalışanlarına verilmemesi, izinsiz çalıştırma gibi şikayetlerin kendilerine ulaştığına değinen Yüce,  “Özellikle işverenlerin baskı, tehdit ve korkutmalarına aldanmayalım. Çünkü sendikaya üye olmak anayasal bir haktır. Bu hak hiçbir kişi ya da kurum tarafından engellenemez. Hukuk normlarının en tepesinde olan anayasa bizlere bu hakkı vermişse, hiçbir kanun, kararname, yönetmelik veya tüzük bu hakkı elimizden alamaz. Ve hatta sendika üyeliğini engelleyenler hakkında 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası uygulanmaktadır. Haksızlığa, adaletsizliğe, emek hırsızlığına Hak-İş olarak son vereceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın” dedi.