“Bugün varım, yarın yokum” | Güney Gazetesi Mersin

“Bugün varım, yarın yokum”

Yeni Mersin İdman Yurdu Başkanı, desteklerinden ötürü Vali Pehlivan ve Başkan Seçer’e teşekkür etti, Mersinlilerden kulübe sahip çıkmalarını istedi, “Anahtarları teslim etmeye hazırım” dedi

“Bugün varım, yarın yokum”


HASAN KÜÇÜK

 

Yeni Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı Metin Saltık, Web üzerinden yayın yapan Nil RTV'de Mehmet Uysal’ın sorularını cevaplandırdı. Geçen sezan play-off maçları öncesi takımın başına getirdikleri Teknik Direktör Adem Çağlayan ile 1 buçuk senelik bir sözleşmelerinin sürdüğünü anlatan Saltık, “Hocamızın başarısını gören takımlar maddi anlamda tekliflerde bulunmaya başladılar. Adem Hocaya alakası olmayan rakamlar telaffuz ediyorlar. Adem Hocamız ise halen bizim ile sözleşmesinin devam ettiğini beyan ediyor. Biz Teknik Direktör Adem Çağlayan ile devam etme düşüncesindeyiz. Kulübümüzün şu an bir hocası var. Kemik kadromuz var. Hatay’dan kiraladığımız 3 oyuncumuz vardı. Hatay’ın yeniden kiralama düşünceleri olursa ilk önce bizlerle görüşeceklerini söylediler. Olmazsa yolumuzu belirleyeceğiz. Mersin İdman Yurdu için doğru ne ise onu yapacağız. Eğer Adem Çağlayan olmaz ise her zamanki gibi A-B-C planımız var ancak hoca takımın başında” dedi.

 

SÖZLEŞMESİ DEVAM EDEN YASİN ELMAS TAKIMDAN AYRILDI

Sözleşmesi devam eden oyuncularla yollarına devam edeceklerini ancak Yasin Elmas’ın serbest kalma hakkını kullanarak takımdan ayrıldığını ifade eden Saltık, “Yasin geçen sene ciddi anlamda emek verdi. Tire FK bizim sözleşmemizin 3-4 katı kadar kendisine bütçe ayırdı. Bu bütçenin yüzde 30’a kadar olan kısmı ile bizimle devam edebileceğini söyledi. Biz ise bizimle anlaşmasının 4 katı kadar miktarı veremeyeceğimizi söyledik. Serbest kalma maddesini kullanarak takımdan ayrıldı. Onun dışında sözleşmesi devam edip bizden ayrılan bir oyuncu yok. Şu an mevcutta sahaya çıkacak bir 11’imiz var” diye konuştu.

Saltık, geçen sene rakiplerinin bütçesinin çok altında bir rakamla sezona başlayarak yaklaşık 63 milyon TL bir harcama yaptıklarını hatırlatarak “Daha önceki Mersin İdman Yurdu’nun 25-30 milyon euronun üzerinde faizler hariç borcu var. Bize onun devamı olduğumuz gerekçesiyle futbolcular tarafından 4 tane dava açıldı. Eskiyle ilgimizin olmadığını ispat etmek için 7 milyon 500 bin TL harç yatırdık. Biz bunun için avukat tutup savunmalar yaptık. Bu harçları yatırmamış olsa idik bu borçları üstlenmiş olacaktık” şeklinde konuştu.

 

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ 10 MİLYON TL DESTEK VERDİ”

Geçen sene Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan öncülüğünde tesise ismini verdikleri MIP Mersin Limanından 11 milyon TL destek aldıklarını anlatan Saltık şöyle devam etti: “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer vermiş olduğu sözü sonuna kadar arkasında durdu ve 10 milyon destek verdi. Mezitli Belediyesi 500 bin, Yenişehir Belediyesi 250 bin TL, Toroslar Belediyesi’nden tesis kiraladık. Akdeniz Belediyesi sahamızla ilgili kısmen tohum deştiği gerçekleştirdi. Bazı STK ve iş insanlarından desteği ile toplam 26 milyon TL’ye yakın bir destek oldu. 6 milyon TL yönetim kurulundan deste aldık. 1 milyon 200 bin TL kombina satışımız oldu. SMS kampanyasından gelen yardım ise 41 bin TL. 24 milyon TL’de Saltık ailesi olarak biz katkı sağladık.  Şu an 2 milyon TL borcumuz var. 14 tane sözleşmeli oyuncu gurubumuz var. Bugün bu kadar düşük borcu olan takım yok. Bu bir oyuncu parası. Başarımızın nedeni taraftarımız ve hocamız ve oyuncu gurubumuzla bütünleşip aşının tutmasından kaynaklanıyor.”

 

“DAHA İYİ YAPACAK VARSA ANAHTARI TESLİM ETMEYE HAZIRIM”

Mersin İdman Yurdu’nun daha fazla desteği ihtiyacı bulunduğunu anlatan Saltık, “Bu sene play-off oynayabilmek için 100 milyon bütçemiz olması lazım. Kadromuzdaki oyunculara 2-3 katı teklifler var. Bu oyuncuların kafalarının karışmaması için kendilerini buraya ait hissetmeleri için dokunuş yapmamız lazım. Siyasetçilerimiz, iş insanlarımız, bürokratlarımız takımımıza sahip çıkması gerekiyor. Rakip şehirler çok büyük bütçelerle karşımızı çıkıyor. Biz bunların 3’te 1, 4’te 1, 5’te 1 bütçeleri ile takım oluşturuyoruz ve her sene ya play-off oynuyoruz ya da şampiyonluğa aday bir takım çıkarıyoruz. Bizden daha iyi yönetecek biri varsa anahtarı teslim etmeye hazırım. Bu takım kayıtsız şartsız Mersin’in takımıdır. Taraftarlarınındır. Benim takımım değil. Babamın takımı değil. Ben bugün buradayım yarın yokum. Doğru proje ve doğru insana anahtarı vereceğim. Doğru yönetilmezse bu takım çöker.”