“Emekli maaşı gerçek enflasyona göre şekillenmeli” | Güney Gazetesi Mersin

“Emekli maaşı gerçek enflasyona göre şekillenmeli”

TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını dile getiren 2021 Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şube Başkanı Hüseyin Kurt, “Ücretlerimizin gerçek enflasyona göre şekillendirilmesi gerekiyor” dedi.

“Emekli maaşı gerçek enflasyona göre şekillenmeli”


ELVAN KONUK

2021 Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şube Başkanı Hüseyin Kurt, maaş zamlarıyla ilgili konuştu. Kurt, “Mehmet Şimşek’in tespit ettiği rakam bizim maaşlarımızı daha düşük göstermek adına yaptıkları bir aldatmaca. Gerçek mutfak enflasyonu ve bilimsel verilere göre yapılan açıklamalar bunun kat be kat daha yüksek olduğunu gösteriyor. Bundan dolayı bunu kabul etmiyoruz. Gerçek enflasyona göre ücretlerimizin şekillendirilmesi gerekiyor. Yıllardan bu yana yaptıkları politika dar gelirlilerin maaşını kısmak, açlığa mahkûm etmek. Bu noktada da biz dün olduğu gibi bugün de yarın da sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz” dedi.

Eylül veya Ekim gibi emeklilerin yeni bir miting gerçekleştirebileceğinin sinyalini veren Kurt, erken seçim istediklerini de belirtti. Kurt, “Erken seçim olduğunda IMF’ci program uygulayan bu iktidar emeklilerin tokadını yiyecek ve bir daha belini doğrultmadan ülkeyi terkedenler olacak” ifadelerini kullandı.

Emeklilerin insanca yaşama yetecek ücret talebini hatırlatan Kurt, “En düşük emekli maaşının en düşük memur maaşına endekslenmesi ya da onun düzeyinde olmasını istiyoruz. İktidara geldiklerinde emekli maaşı asgari ücretin yüzde 50 yukarısındaydı o da şu an 24 bin liraya denk geliyor. En kötü ihtimalle en düşük emekli maaşımızın dul ve yetim maaşımızın en az 23 bin liraya çıkarılmasını sonra kademeli olarak tüm emeklilerin maaşına bu oranın yansıtılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.