Havuzlu sitelere elektrik uyarısı | Güney Gazetesi Mersin

Havuzlu sitelere elektrik uyarısı

Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Doç. Dr. Alkan Alkaya, yüzme havuzu ve süs havuzu bulunan sitelerin yönetimlerini elektrik kazalarına karşı uyardı. Alkaya, elektrik tesisatı kontrollerinin uzman mühendislerce yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Havuzlu sitelere elektrik uyarısı


ABİDİN YAĞMUR

 

 

Yaz aylarına girilmesiyle birlikte sitelerin havuzları da site sakinlerine hizmet vermeye başladı. Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Doç. Dr. Alkan Alkaya, her gün on binlerce kişinin faydalandığı havuzlarla ilgili kritik bir uyarıda bulundu.

“Yaz döneminin başlaması ve okulların tatil olması ile birlikte kentimizde havuzlar aktif olarak kullanılmaya başlanmıştır” diyen Alkaya, “Süs havuzları ve konutların, sitelerin içerisinde bulunan yüzme havuzları aynı zamanda elektrik tesisatlarının bulunduğu mahallerdir. Elektrik çarpması sonucu oluşabilecek kazaların önüne geçilmesi için gerekli kontrollerin sağlanması gerekmektedir” dedi.

 

“PERİYODİK OLARAK KONTROL EDİLMELİ”

 

Öncelikle bütün elektrik tesisatlarının alanında uzman mühendisler tarafından projelendirilmesi ve standartlara uygun olarak tesis edilmesi gerektiğini ifade eden Alkaya, “Tesislerde yapılacak olan tadilatlar uzmanların kontrolünde yapılmalı ve Elektrik tesisatları, topraklama tesisatları ve yıldırımdan korunma tesisatlarının periyodik olarak kontrolleri sağlanmalıdır. Parklar, bahçeler ve sitelerin sosyal alanlarında açık alanlarda bulunan elektrik tesisatlarının bakım ve kontrollerinin uzman mühendisler eliyle yapılması kazaların yaşanmadan önlenmesi açısından hayati önem taşımaktadır. Yerel yönetimler ve site yönetimlerinin elektrik tesisat kontrollerini aksatmadan yaptırması önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.