Veteranlar Turnuvası’nda şampiyon ASKF | Güney Gazetesi Mersin

Veteranlar Turnuvası’nda şampiyon ASKF

Veteranlar Turnuvası’nda şampiyon ASKF


HASAN KÜÇÜK

 

Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından düzenlenen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dostluk Veteranlar Turnuvası’nda ASKF Masterler 2 takımı şampiyon oldu.

Mersin-KKTC Mastırlar Dostluk Kupası Macit Özcan Tesislerinde gerçekleştirildi. Mersin ASKF’nın iki takımla yer aldığı turnuvada Lefkoşa Masterler ve Silifke Masterler ekipleri kıyasıya mücadele etti.  

İlk maçta Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok’un da yer aldığı Mersin ASKF Masterler 1. Takımı KKTC Lefkoşa Masterleri 2-0 yendi.

Günün ikinci maçında ise Mersin ASKF Masterler 2. takımı ile Silifke Masterlar arasındaki maçın normal süresi bitti. Penaltı atışları sonrasında ise Mersin ASKF Masterler 2. Takımı Silifke Masterlar’ı 5-4 mağlup etti.

Final maçında ise Mersin ASKF Masterlher ikinci takımı Mersin ASKF Masterler birinci takımını 3-1 yenerek şampiyon oldu. Sıralama maçında Silifke Masterler’i 3-0 yenen KKTC Lefkoşa Masterler ise 3. oldu.

Mersin ASKF Başkanı Mithat Ertaş, turnuvaya katılan takımlara ve destek verenlere teşekkür ederek

“Turnuva bahane dostluklar şahane. 25 yıldan beri düzenliyoruz. Biz KKCY gidiyoruz onlar buraya geliyor. Güzel dostluklar elde ettik. Kardeş olmak için aynı anadan doğmak aynı kanı taşımak gerekmiyormuş. Bunu hissettirdik. Aramızda en ufak bir sıkıntı yaşamadık. Bizden sonra geleceklerden bu turnuvayı uzun yıllar devam ettirmelerini istiyoruz” dedi.  Konuşmaların ardından takımlara kupaları verildi.