Folklorcular Mersin’de yarıştı | Güney Gazetesi Mersin

Folklorcular Mersin’de yarıştı

Halk Oyunları Akdeniz Bölge Şampiyonasına 5 ilden 200 sporcu katıldı

Folklorcular Mersin’de yarıştı


Gençlik Merkezleri Arası Halk Oyunları Yarışması Akdeniz Bölge Şampiyonası Mersin’de yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen “Gençlik Merkezleri arası Halk Oyunları Yarışması Akdeniz Bölge Şampiyonası” Adana, Antalya, Burdur, Isparta ve Mersin illerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Edip Buran Spor Salonunda 5 İlden yaklaşık 200 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen yarışmalar saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir açılışta yaptığı konuşmada “Gençlerimizin eğitimden, spora, teknolojiden, sanata, sosyal ve kültürel yönden gelişiminizi sağlamak amacıyla verilen çeşitli eğitimlerden birisi olan Halk Oyunları Yarışması Akdeniz Bölge Şampiyonası için buradayız. Adana, Antalya, Burdur, Isparta ve Mersin katılan gençlerimiz birbirinden güzel performanslar sergiledi” dedi.

Göreve başladığı günden buyana Mersin’in gençliğine ve sporuna katkı sağlamak amacıyla tüm ekibiyle birlikte gece gündüz demeden çalıştıklarını anlatan Demir, 

“İlimizde Müstakil Gençlik Merkezi yokken şu an Yenişehir, Toroslar, Tarsus, Silifke ve Mut ilçelerine Gençlik Merkezleri, Mezitli ilçemize de Gençlik ve Spor Bakanlığımız bünyesinde Türkiye’nin ilk Engelsiz Gençlik Merkezini kazandırarak siz kıymetli gençlerimizin hizmetine açılacak” ifadelerini kullandı.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından birbirinden farklı performanslarını sergileyen gençler, Bölge şampiyonu olmak için kıyasıya mücadele etti. Yapılan yarışmalar ve yapılan değerlendirmeler sonunda Adana ekibi bölge şampiyonu olurken, Burdur ekibi ikinci, Antalya ekibi üçüncü, ev sahibi Mersin ekibi dördüncü oldu. Dereceye giren sporculara ödüllerini Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü şube Müdürleri Vedat Akyar, Önder Öztürk ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Yunus Özdemir tarafından verildi. Bölge şampiyonu olan Adana ekibi, Ankara’da yapılacak olan Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.(Haber Merkezi)