Eurolig’e geri sayım başladı | Güney Gazetesi Mersin

Eurolig’e geri sayım başladı

CBK Mersin ve Fenerbahçe Eurolig’e doğrudan katılıyor, Beşiktaş eleme maçına çıkacak

Eurolig’e geri sayım başladı


HASAN KÜÇÜK

 

Avrupa Kadınlar Basketbol Ligi (Euro League Women) 2024-25 sezonunda mücadele edecek takımlar açıklandı. Geçen yıl Final Four’a ev sahipliği yaparak 4. olan ÇBK Mersin ile şampiyon Fenerbahçe Kadınlar Avrupa Ligi’ne direk, Beşiktaş ise elemek sonunda katılacak. Bu sezon yeni statü gereği maçlar 4 grup olarak başlayacak. Takımların grupları 18 Temmuz’da Almanya’nın başkenti Münih’te gerçekleştirilecek kura sonunda belli olacak.

2024-2025 sezonunda Avrupa Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele edecek takımlar belli oldu. Euro League Women’a dokuz farklı ülke federasyonunu temsil eden 19 kulüp kayıt yaptırdı. Son şampiyon Fenerbahçe ile ÇBK Mersin’in de aralarında bulunduğu 13 takım Eurolig’e doğrudan katılacak. Villeneuve d'Ascq-LM (Fransa) Valencia Basket Club (İspanya) DVTK HUN-Therm Miskolc (Macaristan) Umana Reyer Venezia (İtalya) ZVVZ USK Praha (Çekya),KGHM Polkowice (Polonya) Olympiacos SFP (Yunanistan) Tango Bourges Basket (Fransa) Perfumerias Avenida Salamanca (İspanya) Uni Gyor (Macarista) ve Beretta Famila Schio (İtalya) yine Eurolig’de doğrudan katılacak ekipler içinde yer aldı.

Aralarında Beşiktaş’ın da yer aldığı Basket Landes (Fransa) Casademont Zaragoza (İspanya) KSC Szekszard (Macaristan), CSM Constanta (Romanya) Zabiny Brno (Çekya) ise 18 ve 25 Eylül'de eleme maçı oynayacak. Elemeleri geçen 3 takım Eurolig’de, kaybeden üç takım ise 2024-25 sezonunda Kadınlar Euro Cup'a katılacak ve doğrudan Normal Sezonda mücadele edecek.