Belediye meclisi havai fişek kullanımını yasakladı | Güney Gazetesi Mersin

Belediye meclisi havai fişek kullanımını yasakladı

Anamur Belediye Meclisi, Anamur Kent Konseyi’nin tavsiyesine uydu ve düğün, nişan, özel günlerde havai fişek atılmasını yasaklama kararı aldı.

Belediye meclisi havai fişek kullanımını yasakladı


Anamur Belediye Meclisi Belediye Başkanı Durmuş Deniz başkanlığında yaptığı toplantıda, Anamur Kent Konseyinin ilçede gerçekleştirilen düğün, nişan ve özel organizasyonlarda gürültü ve ses kirliliği yaptığı gerekçesiyle havai fişek atılmasının yasaklanması talebi ele alındı.

Konu ile ilgili meclise bilgi veren Başkan Deniz, “Anamur Kent Konseyimiz tarafından tavsiye niteliğinde alınan bu karar doğrultusunda özellikle düğün, nişan ve özel günlerde havai fişek atılmasının yasaklanmasını istiyoruz. Hem çevre kirliliğinin hem de gürültü kirliliğinin önüne geçmek amacıyla bu kararın alınması gerektiğini düşünüyoruz. Alacağımız kararın ardından düğün salonlarına, organizasyon şirketlerine bu kararı tebliğ edeceğiz. Ayrıca yine gürültü kirliliği ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde İlçe Kaymakamlığımız ile birlikte ilçemizde eğlence mekânı işleten esnaflarımızla bir araya geldik. Özellikle sahil bölgemizde eğlence mekanlarına yakın alanlarda yaşayan vatandaşlarımızı rahatsız etmeyecek şekilde düzenlemeler yaparak gürültü kirliliğini en aza indirmeyi düşünüyoruz” dedi.

Yapılan oylamada havai fişeğin yasaklanması kararı oy birliği ile alındı. (Haber Merkezi)