Demir Yumruk | Güney Gazetesi Mersin

Demir Yumruk

Milli Kick Boksçu Hatip Emlek’in hedefi yine Avrupa’nın zirvesine çıkmak

Demir Yumruk


Akdeniz Belediye Spor Kulübü sporcusu ve Milli Kick Boksçu Hatip Emlek Kuzey Makedonya ve Yunanistan’da düzenlenecek Avrupa Kick Boks Şampiyonalarında ülkemizi temsil edecek. Daha önce dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonalarından eli boş dönmeyen genç sporcu yeni madalyalar hedefliyor.

Emlek, Karaduvar Mahallesi’nde bulunan Kandemir Spor Salonu’nda, Milli Takımlar Teknik Direktörü Nasır Kandemir ile birlikte şampiyonalar için hazırlığını sürdürüyor.

 

“ELİ BOŞ DÖNMEYECEĞİM”

Hatip Emlek en son Konya’da yapılan Kick Boks Türkiye Şampiyonasında şampiyon olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Nasır Kandemir hocamın yönlendirmesiyle 2016 yılında bu spora başladım. 2022 İslami Dayanışma Oyunları’nda ikinci olarak gümüş madalya kazandım. Avrupa 3’üncüsü de oldum. Ayrıca Portekiz’de düzenlenen dünya şampiyonasında da 3’üncü oldum. Milli Takım’a katılarak Yunanistan ve Makedonya’da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na seçildim. Ülkemi ve Akdeniz’i orada temsil edeceğim. Antrenmanlarım yoğun geçiyor. 27 Temmuz’da Makedonya’da, 2-10 Kasım tarihleri arasında Yunanistan ve yapılacak şampiyonalardan da elim boş dönmeyeceğim. Şampiyonalar öncesi desteklerini esirgemeyen Akdeniz Belediyesi Eş Başkanlarımız Nuriye Arslan ve Hoşyar Sarıyıldız’a teşekkür ederim.”

 

“GELECEĞİN MUHAMMED ALİ’Sİ OLACAK”

Milli Takımlar Teknik Direktörü Nasır Kandemir ise şampiyon sporcuna güveninin tam olduğunu belirterek şunları söyledi:  

“Hatip Emlek, 2-10 Kasım tarihleri arasında Yunanistan’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda hem Akdeniz’i hem de ülkemizi temsil edecek. Ayrıca 27 Temmuz’da Kuzey Makedonya’da yapılacak şampiyonaya da ilk defa Mersin’den bir sporcumuz profesyonel arenada resmi olarak yarışacak. İnşallah orada en güzel şekilde hem Akdeniz’imizi hem de ülkemizi temsil edeceğiz ve çıtayı daha yukarılara çekeceğiz. Diliyorum ki Avrupa şampiyonasında da şampiyon olarak profesyonel arenada çok daha yükseklere gelip Muhammed Ali’lerin, Mike Tyson’ların kazandığı kemerleri inşallah biz de Hatip sayesinde kazanacağız.” (Haber Merkezi)