Akdeniz zabıta ekiplerinden<br>kaldırım işgali denetimi | Güney Gazetesi Mersin

Akdeniz zabıta ekiplerinden
kaldırım işgali denetimi

Akdeniz Belediyesi, ilçe sınırları içinde insan ve araç hareketliliğinin çok olduğu, kent sakinlerinin yoğun kullandığı caddeleri, sokak, yol ve kaldırımları işgal ederek geçişleri güçleştiren esnafa yönelik kontrollerini sıkılaştırdı.

Akdeniz zabıta ekiplerinden<br>kaldırım işgali denetimi


Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Mersin Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleriyle işbirliğinde; kentin en işlek bölgeleri olan Kuvai Milliye, Zeytinli Bahçe ve Fasih Kayabalı caddeleri ile Çankaya Mahallesi 4721 sokak ve Yeni Mahalle 5328 sokak üzerinde kaldırım ve yol işgaline yönelik kontroller gerçekleştirdi.

 

BAZI İŞLETMELER HAKKINDA TUTANAK TUTULDU

 

Denetimler sonucu zabıta ekipleri, 13 işletmeye 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 38/1 işgal maddesinden, bir işletme hakkında da afiş asma fiilinden olmak üzere toplamda 14 işletmeye idari yaptırım karar tutanağı düzenledi.

Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşları zor durumda bırakan, yer yer sürücülerin geçişini de engelleyen veya güçleştiren kaldırım ve yol işgallerine karşı denetimlerini sıkılaştırılacaklarını, uyarı ve tutanaklara rağmen işgali sürdüren esnaf hakkında yasal işlem uygulanacağının altını çizdi. (Haber Merkezi)