Basketbol Genç Milliler şampiyonaya hazır | Güney Gazetesi Mersin

Basketbol Genç Milliler şampiyonaya hazır

Basketbol Genç Milliler şampiyonaya hazır


Polonya’da 13-21 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenecek FIBA 20 Yaş Altı Erkekler Basketbol Avrupa Şampiyonası çalışmalarını tamamlayan Millilerimiz, Gdynia kentine gitti.

Organizasyonda C Grubu’nda yer alan 20 Yaş Altı Erkek Milli Takımımız, İspanya, Kuzey Makedonya ve Belçika ile karşı karşıya gelecek.
 

“HEDEFİMİZ KÜRSÜDE YER ALMAK”
Turnuva öncesi, 20 Yaş Altı Erkek Milli Takım Menajeri Çağlar Karabulut açıklamasında “Son iki yılda Türk basketbolu açısından önemli başarılar elde ettik. İzmir’de Avrupa ikincisi olan bu jenerasyon, Macaristan’da düzenlenen Dünya Kupası'nda Amerika Birleşik Devletleri’ni yenerek üçüncü olma başarısı gösterdi. Polonya’da gerçekleştirilecek olan 20 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası’na bu iki önemli başarıyla katılıyoruz ve tek hedefimiz orada kürsüde yer almak olacak” dedi.
20 Yaş Altı Erkek Milli Takım Başantrenörü Ender Arslan ise şunları söyledi: “Yoğun bir hazırlık dönemi geçirdik. Oyuncularımız özverili bir şekilde çalıştılar. Birbirini uzun zamandır tanıyan iyi bir jenerasyonumuz var ve bu turnuvaya da önceki yıllarda elde edilen başarılara bir yenisini ekleme hedefiyle gidiyoruz."

Milli Takımımız 13 Temmuz Cumartesi günü saat 19.00’da Belçika, 14 Temmuz Pazar günü saat
21.30’da Kuzey Makedonya, 15 Temmuz Pazartesi günü saat 16.30’da ise İspanya ile karşılaşacak. (Haber Merkezi)