Boltaç: Yüreğim İdman Yurdu atıyor ama… | Güney Gazetesi Mersin

Boltaç: Yüreğim İdman Yurdu atıyor ama…

Tarsus Belediye Başkanı, borç batağında çırpınan Tarsus İdman Yurdu’nun içler acısı halinin tüm şehrin üzüntüsü olduğunu, çare aradıklarını söyledi

 Boltaç: Yüreğim İdman Yurdu atıyor ama…


HASAN KÜÇÜK

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, borç batağından kurtulamayan ve bu sezon Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) mücadele edecek olan Tarsus İdman Yurdu’nun içine düştüğü durumun hem kendisini hem Tarsusluları çok üzdüğünü söyledi. Tarsus’un bütçesini TİY’e aktarmalarının mümkün olmadığını ifade eden Boltaç, “TİY’e destek için Erden Timur’a kadar ulaşmaya çalışıyorum. TİY için gönlümü, yüreğimi ortaya koyacağım” dedi.

Boltaç, Tarsus’ta ilk 100 gününü anlattığı basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Tarsus Belediyesi Spor Kulübü’nün sıkıntıları ve borcu olan bir kulüp olduğu için Tarsus Gelecek Spor Kulübü adı altında yeni bir kulüp kurduklarını anlatan Boltaç, “Tarsus Belediyespor Kulübü’nde hâlâ eski yönetim var. Biz o kulübü ibra etmedik. Sevabıyla günahıyla, iyisiyle kötüsüyle o yöneticiler o kulübün sorunlarını çözecek diye bekliyoruz. Yapılmış olan yanlışları bu memleketin üstüne yüklemek istemiyorum. Oradaki lisanslı sporcularımız endişe etmesinler. Yeni kulübümüzde daha adil daha şeffaf bir yönetim olacak” dedi.

 

TARSUS İDMAN YURDU KONUSU BİR MUAMMA

Atatürk’ün kurmuş olduğu çok değerli bir kulüp olan Tarsus İdman Yurdu’nun içinde bulunduğu durumun üzücü olduğunu belirten Boltaç şunları söyledi: “Tarsuslular TİY meselesinden çok çekiyor. Herkes bu konudan muzdarip. Kimi gönülden seviyor ve bu memleketin takımı ne olacak diye soruyor. Kiminin başka niyeti var. Tarsus İdman Yurdu bir muamma. Şu anda BAL’a düştü. Karar defterini başkandan istedik. Belediyemizin hukukçu ve uzmanları inceliyor. Bu işi nasıl kurtarırız, TİY’e nasıl destek oluruz. Alternatiflerimiz nelerdir. İşin açıkçası ben Erden Timur’a kadar ulaşmaya çalışıyorum. Bu memleketin evladı. Tarsus’ta okumuş. Galatasaray’da üst düzey yöneticilik yapmış birisi. Ben bu konuda uzman değilim. İşi ehline vermek gerekiyor. Dışardan destek arıyorum.”

 

“DOĞRU BİR ŞEKİLDE KENTİN TAKIMINA DESTEK OLACAĞIZ”

TİY için yüreğini ortaya koyacağını anlatan Boltaç şöyle devam etti: “Doğru bir şekilde kentin takımına destek olmaya çalışacağız. Tarsus Belediyesi’nin bütçesi Tarsus’ta yaşayanlara aktarılacaktır. Tarsus Belediyesi bütçesi bir spor kulübünün ayakta durabilmesi ve o kentte faaliyet gösterebilmesi için kullanılması gereken bir bütçe değildir. Bu bütçe milletimizin bütçesidir. Milletimiz hizmete açken onlara hizmet etmek yerine bir kulübe o anlamda destek vermemizi kimse beklemesin. Zaten amatör lige düştü. Biz amatör spor kulüpleri için bir karar aldık. Ondan TİY de mutlaka faydalanacaktır.  Bizde neler yapabiliriz bakacağız.”