POTANIN YILDIZ ŞEHRİ | Güney Gazetesi Mersin

POTANIN YILDIZ ŞEHRİ

Basketbol liglerinde bu sezon Mersin fırtınası esecek. Akdeniz’in yıldız şehri Süper Lig’de 3, Kadınlar Basketbol liginde 2 takımla parkede görücüye çıkacak.

POTANIN YILDIZ ŞEHRİ


HASAN KÜÇÜK

 

Geçen sezon Kadınlar Avrupa Basketbol Ligi’nde Final Four’a ev sahipliği yaparak rüştünü ispat eden ve bu yıl Süper Lig’de 3, Kadınlar Basketbol Liginde ise 2 takımla temsil edilecek olan Mersin’de basketbola olan ilgi her geçen gün artıyor. Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Mersin İl Temsilcisi Erdal Ceylan, basketboldaki gelişmeleri ve üst liglerde mücadele edecek takım sayısının artması nedeniyle yaşanacak hareketliliği başlıklar halinde GÜNEY’e değerlendirdi.

 

BASKETBOLA İLGİ FUTBOLDAN FAZLA

“Mersin’de insanlar basketbola futboldan daha çok ilgi gösteriyor. ÇBK Mersin Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin yanında Kadınlar Avrupa Ligi’nde oynuyor. ÇBK Mersin’in hem ligde hem Avrupa maçlarında büyük seyirci potansiyeli vardı. Şimdi MSK’da Süper Lig’e çıktığı için Efes Pilsen, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Karşıyaka gibi büyük takımlar artık Mersin’e gelecek. Servet Tazegül Spor Salonu yaklaşık 8 bin kişilik kapasiteye sahip. Önemli maçlarda bu salon doluyordu. Şimdi daha fazla dolacak. İlkem Yapı Tarsusspor da bu sezon KBSL’de oynayacak.”

 

MERSİN, ÖN ALDI

“ÇBK Mersin Gelişim’in yanında Mersin Üniversitesi Spor Kulübü de bu sezon Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde (TKBL) mücadele edecek. Bunun yanında Basketbol Gençler ligi oynanacak. Gençler ligine Mersin Büyükşehir Belediye Spor Kulübü (MSK) katılacak. Kızlarda da İlkem Yapı Tarsus ve ÇBK Mersin Bölgesel Gençler Ligi’nde mücadele edecek. Bölgesel liglerde de maçlar oynanacak. Basketbol olarak spor branşları içinde süper lig ve deplasmanlı ligler seviyesinde temsil edilen en çok takımı olan branşız. Büyük il dediğimiz İstanbul, Ankara, İzmir’in potansiyeli bizden daha fazla ancak lisanslı sporcu ve oynanan maç sayısı anlamında Türkiye’de ilklere girdik. Biz göreve gelmeden önce 30-35’lerde idik. Şimdi 20. sıraya kadar yükseldik.”

 

SALON SIKINTISI YAŞANMAYACAK

“Deplasmanlı ve üst liglerde mücadele edecek takım sayısın artması nedeniyle salon konusunda bir sıkıntı yaşanmayacak. Yapılan anlaşmalar gereği Mersin MSK ve ÇBK Mersin Servet Tazegül Spor Salonu’nda, İlkem Yapı Tarsus ise Edip Buran Spor Salonu’nda oynayacak.”

 

FİNAL FOUR MERSİN VE TÜRKİYE’NİN AYNASI OLDU

“Avrupa’nın en büyük organizasyonu olan Avrupa Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden ÇBK Mersin sayesinde Mersinli basketbolseverler Avrupa’nın en üst düzeyine yükselmiş oyuncuları Mersin’de seyretme fırsatı buldu. Seyirci sayısı çoğaldığı için sponsorlar da ÇBK Mersin ve İlkem Yapı’ya daha çok destek veriyor. Bu tür organizasyonlar hem ülkemizin tanıtımı anlamında hem de ilimizdeki takımlara sponsor bulunup gelir elde etmeleri anlamında büyük katkı sağlıyor. Geçen yıl Eurolig Final Four’a ev sahipliği yapan ÇBK Mersin hem ilimizin hem ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağladı. İstanbul dışında Eurolig oynanan Anadolu illeri içinde tek il Mersin oldu. Eurolig oynanan ender illerden biriyiz. Basketbol çıtamız çok yükseldi. Valimiz Ali Hamza Pehlivan’ın spor organizasyonlarına çok büyük destekleri var. Basketbolu çok seviyor ve ayrı bir önem veriyor. Bu bizim için büyük bir şans. Bu şansı iyi değerlendirmeliyiz. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in ayrı bir yeri var. MSK’yı Süper Lig’e çıkması için verdiği destek bunun çok güzel bir göstergesi oldu. Bu konuda ilçe belediye başkanlarını bu işin içine sokmamız lazım.”