Boltaç 100 günü anlattı | Güney Gazetesi Mersin

Boltaç 100 günü anlattı

31 Mart 2024 Seçimlerinde CHP’den Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, görevdeki yüzüncü gününü “Tarsus’un 100’ü Gülüyor” başlıklı toplantıda değerlendirdi.

Boltaç 100 günü anlattı


ABİDİN YAĞMUR


1 Nisan’da göreve geldikleri günden itibaren, Tarsus’un hak ettiği gelişimi sağlamak için kararlılıkla ve azimle çalıştıklarını ifade eden Boltaç, “Şeffaf, katılımcı ve halk odaklı bir yönetim anlayışıyla Tarsus’un her bir köşesinde büyük bir heyecan ve titizlikle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tarsus’un tarihine, kültürüne ve insanına yakışır bir belediyecilik anlayışı ile hareket ederek halkımızın ihtiyaçlarını karşılamak ve yaşam kalitesini artırmak için önemli adımlar attık. Tüm bu çalışmaların ardında yatan en büyük güç, Tarsus halkının bize olan inancı ve desteğidir. Bu güveni asla boşa çıkarmayacağız. Tarsus’ta gerçekleştirdiğimiz projeler, sadece yerel halkımızın değil, tüm Mersin’in geleceğine de ışık tutmaktadır. Bu doğrultu da Büyükşehir Belediyesi ile koordineliyiz” dedi.

 

“ÇALIŞTAYLARLA ORTAK AKLI GELİŞTİRDİK”

 

Şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerinden taviz vermediklerini ifade eden Boltaç, “Hep birlikte daha güzel, daha yaşanabilir bir Tarsus inşa edeceğiz. 7/24 canlı bir kent oluşturacağız. Bu kent hiç durmayacak. Kültürden sanata her alanda çalışmalar yapılacak, etkinlikler olacak. Şu ana kadar 3 tane çalıştayımızı gerçekleştirdik. 1. Sokak Hayvanları Çalıştayı, Tarsus’ta Güç Kadında Çalıştayı ve 2025-2029 Stratejik Plan Çalıştayı’nı yaptık. Bu çalıştayların önemi çok büyük. Bundan sonraki dönemde yapacağımız çalışmaları en iyi şekilde verebilmek için katılımcı ortak akıl çerçevesinde bu çalıştayları tamamladık. Raporlar haline getirerek hizmetlerini yapacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

“İŞÇİ MAAŞLARI KONUSUNDA SIKINTI OLMAYACAK”

 

Göreve geldiklerinde mali tablonun çok kötü durumda olduğunu ifade eden Boltaç, “Bu durumu toparlayabilmek adına bazı tasarruf tedbirleri aldık. Gereksiz işleri ve gereksiz ödemeleri bitirdik. Bu tedbirler fayda vermeye başladı. Ayrıca Tarsus halkına bir istekte bulunmuştuk biliyorsunuz ödemelerini yaptılar. Önümüzdeki günlerde düzenli bir şekilde mesai arkadaşlarımızın hakkı olan maaşları vereceğiz.  Ayrıca son 6 ayda girenleri maalesef çıkartıyoruz. Çünkü belediyemizin işçi kapasitesi çok yüksek ve bunu normal seviyelere getirmemiz gerekiyor” dedi.

 

“HALK MARKET VE EKMEK FIRINI DEVEM EDECEK”

 

Halk ekmek fabrikası ve halk lokantası hakkında da açıklamalarda bulunan Boltaç, “Biliyorsunuz halk marketleri kapattık. Buna istinaden 12 tane açacağım ve üzerine 25 tane daha yeni kulübe açacağız sadece ekmek satacak. Ayrıca kadın istihdamı yaratılacak, vergi mükellefi olacak. Ekmekte fırsat eşitliği yaratmak lazım, imkânı olmayan vatandaşlarımız için çok yakında kulübeleri koyacağız, sosyal belediyeciliği herkese göstereceğiz. Kamuyu zarar uğratmadan gelir kaynağı yapıyorsak doğrusu budur. Tarsus Belediyesi Halk Ekmek Fırınımız da makinaların olduğunu bir alan. Bu fırının haftada bir gün en azından temizliği, bakımı ve onarımı yapılması gerekiyor. Haftanın her günü çalıştırırsanız makinalar elinizde kalır, üretim yapamazsınız. Makine onarımı olması ve çalışan personellerin de bir gün istirahat etmeleri gerekiyor.  Ekstradan Şehitishak Fırınımızda tadilat ve makinaların yenilenmesi süreciyle ilgili olarak geçici olarak bir süre kapalı olacak” dedi.

 

“GASTRONOMİ MERKEZİ CAZİBE MERKEZİ OLACAK”

 

 

Başkan Boltaç, “Siptilli Çarşısı'nda bulunan Gastronomi Merkezimiz Tarsus'un geleneksel lezzetlerini Türkiye çapında tanıtarak şehre yeni bir simge kazandırma yolunda önemli bir rol oynuyor. Bizim için bu yeterli değil. Burayı Gastronomi Sokağı’na dönüştüreceğiz. Trafiğe kapacağız ve o sokak  cazibe merkezi haline gelecek. Tarsus’un yemek kültürünü dünyaya tanıtacağız. Tarsus’un biraz daha markalaşacağı, Tarsus gastronomisinin gittikçe Türkiye’de ve dünyada çok güzel bir yere sahip olacağı bir alan olacak. Siptilli Çarşısında bulunan Halk Restoranın kapanması gibi bir durum söz konusu değildir. Ancak başka bir yerde yenisini açmayı düşünüyoruz. Orayı açmadan mevcut yer kapanmayacak. Herkesin yararlanabileceği bir yer olacak. Vatandaşlarımız bu konuda rahat olsun, ekonomik olarak dar boğazdan geçiyoruz, sorunlar ciddi anlamda büyük. Bizde vatandaşlarımıza en uygun ve konforlu bir şekilde hizmeti ulaştıracağız” dedi.

 

“YENİ BİR TİYATRO EKİBİ KURULACAK”

 

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Tarsus Şehir Tiyatrosuyla ilgili açıklamalarda da bulundu. Boltaç şunları söyledi:

“Tiyatro Müdürlüğü’nün kapatılmadığını biliyorsunuz. Bu kapatma durumu ancak meclis kararıyla olur. Ben bir belediye başkanı olarak sanata ve sanatçıya asla karşı değilim, hatta tam tersine çok daha fazla destek vermesi taraftarıyım. Bu süre zarfında algı oluşturulmak istendi. Bu müdürlüğün içinde yapılan bazı sıkıntılı durumlarla ilgili tasarrufta bulunduk. Oradaki arkadaşlarımızın işe girişi de büro personeliydi.  Ve onları geçici olarak başka birimlere görevlendirdik. Sonrasında geri görev yerlerine geri geldiler. Biliyorsunuz “Köyde Hayat Var” Şenliğimiz başladı. Kendilerinden de burada çalışma yapmalarını talep etik.  Fakat yapamayacaklarını söylediler ve sonrasında kendi istekleriyle istifalarını verdiler.  Biz yanlış giden durumlara son verdik. Bu durumu paylaşmamamızın nedeni enkaz edebiyatı yapmak istemememizdi.  Bizler kurumsal ciddiyete göre hareket ettik. Kurumsal ciddiyetimden ödün vermeden sonuçlandırdık. Önümüzdeki günlerde tespit edeceğimiz heyet ile müdürlüğümüzce bu mesleğe sahip olan veya gönül vermiş kişilere yer vereceğiz. Şu anda 20 kişilik bir tiyatro ekibi kurulacak. Tarsus’un tiyatrosu olacağız. Güncellenmiş bir şekilde başlayarak tiyatro hizmetlerimizi sürdüreceğiz.”