5 tiyatrocu istifa etti | Güney Gazetesi Mersin

5 tiyatrocu istifa etti

Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosundan 5 oyuncu, oyun çıkaramaz duruma getirildikleri ve maaşları üzerinden kamuoyunda hedef gösterildikleri gerekçesiyle istifa ettiklerini duyurdu.

5 tiyatrocu istifa etti


ABİDİN YAĞMUR


Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç ile Tarsus Şehir Tiyatrosu oyuncuları arasında 3 aydır süren anlaşmazlık ve karşılıklı ithamlar, 7 oyuncunun belediyedeki görevlerinden ayrılmasıyla sonuçlandı.

Tarsus Şehir Tiyatrosundaki gelişmeler, seçimlerin hemen ardından, Tiyatro Müdürlüğü bünyesindeki sanatçıların çay ocağı, köpek barınağı, nikah salonu gibi birimlere gönderilmesiyle başladı. Bu süreçte Ozan Karabulut ve Hacer Öner istifa etti.  Kamuoyundaki tartışmaların ardından belediye yönetimi, 4 sanatçıyı kendi birimlerine yeniden atarken köpek barınağına gönderilen sanatçının geri dönüşüne onay çıkmadı.

Tarsus Belediyesi yönetiminin “Köyde Hayat Var” şenliklerinde sahne almalarını istediği sanatçılar Derya Güneri, Emre Akçiçek, Seçil Dedeyi, Özmen Güvençli ve Yahya Okat belediye başkanıyla yaptıkları görüşmelerin ardından istifa ettiklerini duyurdu.

Oyuncuların açıklamasında, “Bizlerin, Ali Boltaç’ın vereceği, lekelemek için elinden geleni yaptığı maaşa ihtiyacımız yoktur. Hiçbir belediye başkanı, tiyatro sanatçılarını belediye başkan yardımcılarına çay-kahve servis ettirmeye cüret edemez. Tiyatro sanatçısının yeri sahnedir. Salondur. Sokaktır. Meydandır” denildi.