“Ayrıcalık istemiyoruz, adalet istiyoruz” | Güney Gazetesi Mersin

“Ayrıcalık istemiyoruz, adalet istiyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP tarafından Adana’da düzenlenen ‘14 Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ve Afet İşleri Daire Başkanlıkları Koordinasyon Toplantısı’na katıldı.

“Ayrıcalık istemiyoruz, adalet istiyoruz”


Yüreğir Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya; CHP Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, CHP Parti Meclisi Üyesi Baran Bozoğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 14 Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili bürokratları ve partililer katıldı.

Başkan Seçer, “Mersin haritada deprem bölgesinin dışında görünüyor ama depremden dolaylı etkilenen bir bölge hüviyetinde. Örneğin benim kentim, 6 Şubat depremlerinde herhangi bir yıkımla karşılaşmadı. Ancak 11 ilde yaşanan yıkımın ortaya çıkardığı sonucun direkt etkilediği kentlerin başında geliyor” dedi.

 

 

“CHP’Lİ BELEDİYELER DEPREM FELAKETİNDE İNİSİYATİF ALDI”

 

Deprem bölgesinde farklı partilere mensup belediyelerin de çalışmalar yaptığını ancak CHP’li belediyelerin herhangi bir yerden talimat beklemeden kendi inisiyatifi ile önemli çalışmalar yaptığını kaydeden Başkan Seçer, “AK Partili, MHP’li belediyeler de oradaydı ama Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olarak kendi inisiyatifimizle bir yerden emir, talimat beklemeden anında bölgeye intikal ederek imkanlarımızı seferber ettik. Aramızdaki fark o; anlayış farkı, yönetim farkı, görüş farkı” ifadelerine yer verdi.

 

 

“BÖYLE KALABALIK BİR NÜFUSA 600 PERSONELLE HİZMET EDİYORUZ”

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye teşkilatının 2.6 milyon nüfusa hizmet ettiğini aktaran Seçer, “Bizim resmi nüfusumuzun yüzde 30’u üzerinde nüfusumuz var. Mersin’de en az 200 bin depremzede yaşıyor ama ikametleri Mersin’de değil. Hakları ölmesin diye ikametlerini oraya aldırmıyor. Yani fiili nüfus var. Kağıt üzerinde Mersin’in nüfusu 2 milyon. Böyle kalabalık bir nüfusa itfaiye teşkilatı olarak 600 personelle hizmet ediyoruz. Yeni aldığımız 150 memuru da ilçelere dağıttık, daha bilinçli ve eğitimli personellerle yangınlara müdahale ediyoruz” diye belirtti.

 

 

 

“BİZ DEVLETİN KURUMLARINDAN, BAKANLIKLARINDAN ADALET İSTİYORUZ”

 

Çağa uygun ve modern bir itfaiye teşkilatı yaratmak için de eğitimli kadro ve yeterli teknolojik ekipmanın gerekliliğinin önemini aktaran Seçer, “Doğal olarak da bunlar para gerektiriyor. Ekonomik zorlukları anlatmamıza gerek yok. Biz sadece devletin kurumlarından, bakanlıklarından adalet istiyoruz. Bir ayrıcalık istemiyoruz. İller Bankası olarak sen Cumhur İttifakı’na mensup belediyelere bu destekleri veriyorsan, Cumhuriyet Halk Partili belediyelere de adaletli davranmak durumundasın. Onlara destek oluyorsanız, bize de destek olmak durumundasınız. Şu anda İller Bankası’nda uzun aylardır itfaiye teşkilatımızı araç ekipman yönünden güçlendirmek için girişimler yapıyoruz, sonuçlarını bekliyoruz. Şu ana kadar da bir sonuç alamadım” ifadelerine yer verdi.

 

 

“GEÇ DE OLSA BUNLARA BAŞLADIK VE SÜRATLE DEVAM EDİYORUZ”

 

Depremden sonra, şehirlerde bir afet anında nerede, ne şekilde, nasıl ve nereye müdahale edileceğinin bilinmediğini gözlemlediklerini aktaran Seçer, “Şehir yıllardır gelişmiş, hangi kurum hangi çalışmasını, hattını, sistemini nereden geçirmiş, yolun neresinde, yerin altında ne var hiçbir belediye bilmiyor. Teknoloji kullanılmamış, Coğrafi Bilgi Sistemi’ne geçilmemiş, bu konuda çalışmalar yapılmamış ama her şeyin bir başlangıcı var. Geç de olsa bunlara başladık ve süratle devam ediyoruz, devam edeceğiz” dedi. (Haber Merkezi)