Geleceğin bilim insanlarına destek | Güney Gazetesi Mersin

Geleceğin bilim insanlarına destek

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyeleri, sosyal sorumluluk projelerinde de yer alıyor. Türkiye’nin dünya çapında yetiştirdiği en önemli isimler arasında yer alan iş insanı ve Tarsus Amerikan Koleji’nin geçmiş dönem mezunlarından Muhtar Kent, Tarsus Amerikan Koleji ve Tarsus SEV İlköğretim Okulu’na STEM Laboratuvarı kurulmasına katkıda bulundu.

Geleceğin bilim insanlarına destek


Tarsus Amerikan Koleji’nin geçmiş dönem mezunları arasında yer alan Muhtar Kent tarafından kurulan vakıf tarafından SEV Misak-ı Milli Okulu tarihi binasında açılan STEM Laboratuvar çalışmaları, Büyükşehir Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyelerinde eğitim gören öğrencilerle başladı.

‘Mesafeler Bilime Engel Değil’ sloganıyla hareket eden Büyükşehir Bilimbüs otobüsüyle Amerikan Koleji’ne götürülen Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyeleri’nde eğitim gören öğrenciler, burada unutamayacakları deneyim yaşadılar.

Vakfın destekleriyle yurt dışında birçok önemli üniversite de okuyan gönüllü öğrencilerin eğitmen olarak yer aldığı projeye katılan Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyelerinden faydalanan minik öğrenciler, interaktif çalışmalarla bilgilerini pekiştirme ve yeni şeyler öğrenme fırsatı yakaladılar.

 

 “ÖĞRENCİLERDEKİ İSTEK, FARKINDALIK ETKİNLİKLERİYLE DAHA DA ARTIYOR”

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyeleri Sorumlusu Emre Aşkın, atölye çalışmalarının oldukça verimli geçtiğine dikkati çekerek, Tarsus Amerikan Koleji ile beraber bir sosyal sorumluluk projesini başlattıklarını ve öğrencilerin bu projeye katılım sağladıklarını vurgulayarak, “Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji Atölyeleri olarak çocuklarımızın üretimle buluşmalarını, bilimi tanımalarını ve bununla ilgili çalışmalar yapmalarını destekliyoruz. Bu noktada atölyelerimiz fark yaratmaya başladı. Çocukların yapmış olduğu çalışmalar, onların eğlenerek yeni icatlar ortaya çıkartmalarını destekliyor. Bu noktada da ‘Mesafeler Bilime Engel Değil’ projesiyle, Mersin’in bütün ilçelerine ulaşıyoruz. Bugün de buraya Bilim Otobüsümüzle çocuklarımız geldi. Bu projenin ilk ayağı olan Tarsus Amerikan Koleji’ndeki Stem Kampıyla öğrenciler ekonomik kampı, maker ile ilgili aktivitelere katılım sağlayacak” ifadelerini kullandı.

 

 “ÇOCUKLARA BU TÜR FIRSATLARIN TANINMASI ÇOK ÖNEMLİ”

 

Tarsus Amerikan Koleji Başdanışmanı Amanda Sunderman ise, çocukların gizli yeteneklerinin ortaya çıkması noktasında bu tip projelerin önemine değinerek, “Bugün burada 2 hafta sürecek olan bir sosyal sorumluluk projesi için birlikteyiz. Burası, değerli iş insanı Muhtar Kent’in katkılarıyla oluşturulan bir Stem laboratuvarı. Burada Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı bilim öğrencileriyle birlikte bir bilim kampı yapılacak. Amacımız, ülkemizde yaşayan her öğrencinin bilimle tanışması. Gelecekte bir bilim insanının nereden çıkacağını, hangi çocuğun bir icat yapacağını bilemeyiz. Onun için tüm çocuklara bu fırsatın tanınması çok önemli” diye konuştu.

 

“BENCE HERKES İÇİN GÜZEL BİR DENEYİM”

 

Projede gönüllü olan eğitmenlerden Yusuf Taha Eker, “Hem çocuklar hem de bizler için güzel bir etkinlik. Onlarla buluşmak, bilim üstüne konuşmak, böyle etkinliklerle onları bilgilendirmek, bence herkes için güzel bir deneyim. Bunu sağlayan herkese çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)