“Hır, gür olmasın” | Güney Gazetesi Mersin

“Hır, gür olmasın”

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç köyler arası futbol turnuvasının kardeşlik içinde geçmesini istedi:

“Hır, gür olmasın”


HASAN KÜÇÜK

 

Belediye Başkanı Ali Boltaç ilk 100 gününü anlattığı basın toplantısında spor yatırımlarına önem verdiklerini belirtti. Bu dönemde spor tesislerinin ihtiyaçlarını titizlikle tespit ederek eksiklikleri giderdiklerini ifade eden Boltaç, “Fırat Yılmaz Çakıroğlu Sporcu Sağlığı Merkezimizde sporcularımızın rehabilitasyonunu yakından takip ederek en iyi şartlarda iyileşmelerini sağlıyoruz. Amatör spor kulüplerimize meclis kararı ile aynı ve nakdi yardım konusunda kulüplerin aktif ve pasif olmaları ile ilgili çalışmaları başlattık. Aynı futbol sahası kullanan amatör spor kulüplerinin futbol sahalarına gübre ve çim yardımında bulunduk” dedi.

Önümüzdeki günlerde başlayacak Köyler Arası Futbol Turnuvası için kayırların sürdüğünü anlatan Boltaç şunları söyledi:

Tarsus’ta daha öncede futbol turnuvası düzenledik. Üzülerek söylüyorum ki futbol ile barışı kardeşliği bir arada olmayı sporu teşvik etmeyi arzularken uygunsuz davranış haline geliyor. Köylülerimiz ve sporcularımız birbirleri ile dozajı artırınca sinirlerim geriliyor. Kavga dövüş gibi bir ortam oluyor. Ben bunu istemiyorum. Tarsus’ta kavga, dövüş, hır, gür istemiyorum. Köyler arası turnuvada top oynanmasını birlik beraberlik içinde olunmasını istiyorum. Kazanabiliriz, kaybedebiliriz, maksat spor olmalı. Tarsus’ta yaşayan vatandaşlara ve sporcu kardeşlerimiz beni mahcup etmesinler. Lütfen birbirimizle kavga dövüş içine girmeyelim.”  

Geleceğin sporcularını yetiştirmek ve yaz mevsimini daha verimli değerlendirmek için her branşta yaz spor okullarını başlattıklarını vurgulayan Boltaç, isteyen vatandaşların Voleybol, basketbol, cimnastik, futbol, atletizm, karate, güreş, boks, kickboks, muaytai, wushu branşında açılan kurslardan yararlanabilir” dedi.