ESOB ile Milli Eğitim arasında iş birliği | Güney Gazetesi Mersin

ESOB ile Milli Eğitim arasında iş birliği

Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında sanayi ve ticaret iş birliğinin sağlanması, kent ekonomisinin ve gelişiminin planlanması, kurumsal kapasitenin arttırılması, öğrencilerin çalışma hayatı içerisine kazandırılması amacı doğrultusunda iş birliği ve ortaklık protokolü imzalandı. Protokol Birlik Başkanı Veysel Sarı ve Mersin MEM Müdürü Fazilet Durmuş tarafından imza altına alındı.

ESOB ile Milli Eğitim arasında iş birliği


Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı, mesleki eğitimle sektörel iş birliği kapsamında öğrencilerin iş dünyasına daha iyi hazırlanmasını sağlama, işgücü piyasasındaki ihtiyaçları karşılama ve işverenle eğitim kurumları arasında daha etkili iletişim kurmaya yönelik hizmetlerine bir yeni halka daha ekledi. 

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı ile Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş arasında imzalanan protokol ile sanayi ve ticaret iş birliğinin sağlanması, kent ekonomi ve gelişiminin planlanması, kurumsal kapasitenin arttırılması, sosyal ekonomik gelişmelerin takip edilmesi, öğrencilerin çalışma hayatı içerisine kazandırılması, kırılgan grupların hayat boyu öğrenmesini kapsıyor. Yine protokol ile il genelinde faaliyet yürüten Mersin ESOB’a bağlı meslek odaları ve üyelerine yönelik eğitim, proje, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin yürütülmesi amaçlanıyor.

 

“AMACIMIZ ÇALIŞAN, ÜRETEN NESİLLER YETİŞTİRMEK”

 

İmza töreninde konuşan Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı, kurum olarak mesleki eğitime büyük önem verdiklerini ifade ederek, bu bağlamda TESK, UNİCEF ve İLO iş birliği ile 6 meslek alanında çeşitli projeler yürüttüklerini, kent merkezinde başlattıkları bu eğitimleri ilçelere yayma çalışması içerisinde olduklarını ifade etti.

Ülkemizin üretken bir konuma getirilmesi doğrultusunda mesleki eğitimin büyük önem taşıdığının altını çizen Başkan Sarı, artarak ihtiyaç duyulan vasıflı insan gücünü yetiştirme amacına yönelik böyle bir protokolü hayata geçirmeyi planladıklarını ve yapılan ikili görüşmeler sonrası MEM ile işbirliği ortaklık protokolünü imzaladıklarını kaydederek, “Buradaki ana amacımız, çalışarak üreten, kendi imkanları doğrultusunda ayakta durabilen, kentine ve ülkesine hizmet eden vasıflı ve onurlu insanları topluma kazandırmaktır. Bu doğrultuda yapmış olduğumuz iş birliği davetimize olumlu cevap vererek iş birliği protokolünü imzaladığımız Milli Eğitim Müdürümüze ve ilgili mesleki eğitim müdürlerine çok teşekkür ediyorum. İş birliği ve ortaklık protokolümüz kentimize, esnafımıza, mesleki eğitim öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ise mesleki ve teknik eğitim sürecinin ülkenin kalkınmasının ana noktası olduğuna vurgu yaparak, toplumsal refah ve huzurun olmazsa olmazı olan mesleki eğitim konusunda atılan her adıma sıcak baktıklarını ifade etti.

Daha sonra ise protokol Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş tarafından imza altına alındı. (Haber Merkezi)