Motor tutkunları eğitimden geçti | Güney Gazetesi Mersin

Motor tutkunları eğitimden geçti

İleri sürüş motosiklet eğitimlerine Yenişehir Belediyesinden destek

Motor tutkunları eğitimden geçti


Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 2024 Yıllı İleri ve Güvenli Sürüş C Lisanlı Eğitmen Yetiştirme Programı’nın pratik ve teorik eğitimleri Yenişehir Belediyesinin destekleriyle Mersin’de gerçekleştiriliyor. Türkiye’nin farklı kentlerinden gelen motosikletliler aldıkları eğitimlerle güvenli sürüş konusunda becerilerini geliştiriyor ve ulusal standartlara uygun şekilde eğitim alarak sertifika almaya hak kazanıyorlar.

Yenişehir Belediyesinin destekleriyle Mersin’de düzenlenen eğitimler, motosiklet kullanıcılarının hem kendi güvenliklerini hem de çevrelerindeki diğer sürücülerin güvenliğini artırmayı amaçlıyor. Türkiye Motosiklet Federasyonu 2024 Yıllı İleri ve Güvenli Sürüş C Lisanlı Eğitmen Yetiştirme Programı’nı başarıyla tamamlayan motosiklet sürücüleri lisanslı olarak akademilerde eğitmenlik yapabiliyor.

 

GÜDER’DEN ÖZYİĞİT’E TEŞEKKÜR

Türkiye Motosiklet Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Yusuf Güder, eğitim programına verdiği desteklerden dolayı Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e teşekkür ederek “Avrupa standartlarında eğitimler verip eğitmenler yetiştiriyoruz. Amacımız insanların motosiklet kazalarına karışmaması, insan canını korumak. Trafiğe kapalı alanda motosiklet hakimiyetini geliştirmek adına işin doğru tekniklerini öğrettiğimiz ve uygulayıcıların da motosikletlerini tanımaları için yaptığımız bir eğitim. 6 günlük bir programla Türkiye’nin farklı kentlerinden gelen eğitmenleri yetiştiriyoruz” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Güvenli ve İleri Sürüş Eğitmeni Nuri Orukçu ise “Eğitimler trafiğe kapalı alanda uygun zeminde veriliyor. Bu eğitimlerle beraber motosiklette sürücü hakimiyeti artmış oluyor ve bu da bize daha güvenli bir sürüşü beraberinde getiriyor. Burada eğitmen olarak yetişen arkadaşlarımızla kendi akademilerini açarak ve mevcut akademiler de görev alarak yeni başlayan motosiklet sevdalılarına güvenli sürüşü öğretmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)