Köyler meşin yuvarlak peşinde | Güney Gazetesi Mersin

Köyler meşin yuvarlak peşinde

Geleneksel 30 Ağustos Zafer Kupası Ayvagediği ve Fındıkpınarı Futbol Turnuvalarında 42 köy şampiyonluk için sahaya çıkıyor

Köyler meşin yuvarlak peşinde


HASAN KÜÇÜK

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 30 Ağustos Fındıkpınarı Zafer Kupası ile 30 Ağustos Zafer Kupası Geleneksel Ayvagediği Futbol Turnuvaları cumartesi günü oynanacak maçlarla başlayacak.

Fındıkpınarı Mahallesi’deki futbol sahasında oynanacak 30 Ağustos Zafer Kupası’nda Mezitli ve Yenişehir İlçelerindeki 24 mahalle takımı 6 grupta mücadele edecek.

Ayvagediği Futbol Sahasında oynanacak 30 Ağustos Ayvagediği Zafer Kupası’nda ise Toroslar ve Akdeniz İlçesi’ndeki 18 mahalle takımı 3 grupta mücadele edecek. Ayvagediği Futbol Turnuvasında gruplarını ilk ikide bitiren takım ile en iyi üçüncü iki takım çeyrek finale kalacak. Fındıkpınarı’nda ise grubunu ilk ikide tamamlayan takımlar çeyrek finalde mücadele etmeye hak kazanacak.

Fındıkpınarı Futbol Turnuvasının ilk maçı Menteş ile Sarılar arasında saat 09.30’da başlayacak.  Günün ikinci maçında Bozön ile Doğancay 11.00’de karşı karşıya gelecek. Kaleköy ile Turuncu arasındaki karşılaşma 12.30’da, Kuyuluk-Tol maçı 14.00’te, Kocavilayet Zeybekler maçı 15.30’da, Çiftlik-Değirmençay maçı ise 17.00’de oynanacak.

Ayvagediği Futbol Turnuvasında oynanacak ilk maç Güzelyayla ile Çavuşlu arasında Saat 14.00’te başlayacak. Saat 15.30’daki ikinci maçta Musalı-Yanpar karşı karşıya gelecek. Üçüncü maç ise saat 17.00’de Arslanköy Burhan arasında oynanacak. Pazar günü de her iki turnuvada da 6 maç yapılacak.

Ayvagediği ve Fındıkpınarı’nın şampiyonları daha sonda süper kupa maçında karşı karşıya gelecek.