“Darbe değil, demokrasi istiyoruz” | Güney Gazetesi Mersin

“Darbe değil, demokrasi istiyoruz”

Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, demokratik hukuk devletine kasteden tüm yasadışı girişimlerin karşısında yer aldıklarını belirterek, “Darbe değil, demokrasi istiyoruz” dedi.

“Darbe değil, demokrasi istiyoruz”


Ülke tarihindeki tüm darbe ve darbe girişimlerinin demokratik, laik ve hukuk devletini ortadan kaldırmayı hedeflediğini belirten Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir,  “Demokrasiye ve milli iradeye yönelik bu hain kalkışmayı ve arkasındaki FETÖ/PDY terör örgütünü lanetliyoruz. Millet iradesinin üstünde başka bir gücün olması mümkün değildir. Mersin Barosu olarak, demokratik hukuk devletine kasteden tüm yasadışı girişimlerin karşısında yer almaya devam edeceğiz. Darbe değil, demokrasi istiyoruz” ifadesini kullandı.

 

“HER KOŞULDA ANTİ-DEMOKRATİK UYGULAMALARA KARŞI SİPER OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Ülkemizi ve hukuk sistemimizi karanlığa götürme çabası içinde olanlara karşı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefte yürüyerek, her koşulda anti-demokratik uygulamalara karşı siper olmaya devam edeceklerini belirten Özdemir, “Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın birliği ve bütünlüğü uğruna canını feda eden şehitlerimizi, gazilerimizi ve 15 Temmuz gecesi darbecilerle karşı mücadele ederken şehit olan güvenlik güçlerimizi, vatandaşlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)