Vahap Seçer’den hayvanseverleri umutlandıran açıklama: Uyutmayacağız, kısırlaştıracağız | Güney Gazetesi Mersin

Vahap Seçer’den hayvanseverleri umutlandıran açıklama: Uyutmayacağız, kısırlaştıracağız

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, sokak köpeklerinin uyutma adı öldürülmesinİ öngören  yasa tasarısında belediyelere verilecek “uyutma” görevini kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi. Seçer, “Ksırlaştırma yoluyla populasyonu azaltma yoluna gideceğiz. Biz bütçemizi ayarlarız. Hayvanseverlerin de bu noktada rahat olmasını isterim” dedi. Seçer, hükümetin tasarruf tebdirleri genelgesinin de 411 CHP’li belediyenin elini kolunu bağlamaya yönelik olduğunu ileri sürdü.

Vahap Seçer’den hayvanseverleri umutlandıran açıklama: Uyutmayacağız, kısırlaştıracağız


ABİDİN YAĞMUR

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, partisi CHP’nin İl Danışma Kurulu toplantısına katıldı.  Belediyecilik konusunda 2 kritik yasal düzenleminin gündemde olduğuna değinen Vahap Seçer, “Tasarruf genelgesi 2021’de de çıkmıştı. Ekonomi kötü olunca ne yapalım? Kemerleri sıkalım. Baba sıkalım, anacığım sıkalım da siz maşalllah yaşantıya deva ediyorsunuz. Bizim böyle bir derdimiz yok. Çünkü bizde israf yok. Çünkü bizde yolsuzluk yok. Bu Türkiye’yi batıran nedir biliyor musunuz? Biri israf biri yolsuzluklar. Düzenlemenin temel sebeni 411 belediye kazanan CHP’ye yönelik bu belediye başkanlarını nasıl engelleriz, hizmetlerini nasıl yapamaz haline getiririz, ellerini ayaklarını nasıl bağlarız. Niyet bu. Başka niyet aramıyorum” dedi.

 

“HAYVANSEVERLER RAHAT OLSUN”

 

Hayvan hakları savunucuların tüm itirazlarına rağmen meclis gündemine getirilen ve sokak köpeklerinin öldürülmesini öngören yasa teklifiyle ilgili de konuşan Vahap Seçer şunları söyledi:

“2019 yılında adaylığım açıklandığında otobüsün üzerinde bir cümle kurdum. Biz Allah’ın yaratttığı her canlının belediye başkanı olacağız. Bu cümleyi kurdum. Biz herkesin belediye başkanıyız. Her canlının belediye başkanıyız. Bu yasal düzenlemeyi bir belediye başkanı olarak uygun görmüyorum. Zaten partimin görüşü de bu yönde. Partime de teşekkür ediyorum. Yasal düzenleme olur olmaz. Bilmiyorum. Yasa koyucu, uygulayıcıya diyor ki bunu uygula. Bu yasa da toplumun geniş kesimleri tarafından reddedilen, protesto edilen bir yasa. Hayvanların uyutulması. Bu görevi sana veriyorum diyor. Hangisini uyutup uyutmayacağına sen karar ver diyor. Yapmazsan seni cezalandırırım diyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Herkes sorumluluğunu yapacak.. Kısırlaştırma yoluyla populasyonu azaltma yoluna gideceğiz. Bütçe mi? Biz ayarlarız. Çalmıyoruz, çaldırmıyoruz, israf etmiyoruz. Biz bütçemizi ayarlarız Hayvanseverlerin de bu noktada rahat olmasını isterim.”

 

NAZİK MUHALEFET UYARISI

 

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, meclis gündemindeki Öğretmenlik Meslek Kanunu üzerinden de partisinin “yumuşama, normalleşme” tartışmalarını değerlendirdi.

Seçer,  “Türkiye’nin temel sorunları var. Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en garabet eğitim sistemiyle yürüyor. Ve hala garabeti daha da artıracak, daha da içinden çıkılmaz bir hal aldıracak yasal düzenlemeler yaptırılıyor. Bir ülkede eğitim sistemini iktidarın siyasi ikbali için, siyasi görüşü için, toplumu şekillendirmesi için onun insafına bırakır muhalefet yapıyor gibi yaparsak toplumu kaybederiz. Eğitim demek jenerasyon demek, yarınlar demek. Bugün Türkiye ayaktaysa bunun nedeni Atatürk’ün uyguladığı maarif politikalarıdır. Her şeyi anlayışla karşılıyorum. Belediye başkanı olarak görevimi yapıyorum ama bir siyasi olarak eleştirri yapmak da hakkım. Mümkünse Türkiye meselelerine girmiyorum. Ama konu milli eğitim olunca beni ateş basıyor. Geceleri uykum kaçıyor. O kadar önemli bir konu. Partimizin söylemleri, partimizin muhalefet yapma şekli. Partimizin iktidarı zayıflatmasıi, yorması. Yumuşama, normalleşme. Adı ne olursa olsun. Kavaga ederek muhalefet olmasını arzu etmeyiz. Ama çok nazik muhalefette siyasette yeri olmayan bir muhalefet şeklidir. Elbette milletvekillerimiz gerekli sertlikte muhalefet yapacaklar” ifadelerini kullandı.