El emeği ürünlerini stantlara taşıdılar | Güney Gazetesi Mersin

El emeği ürünlerini stantlara taşıdılar

El emeği ürünlerini stantlara taşıdılar


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi’nde ‘Turistik ve Hediyelik Eşya Yapımı ile Giyim Üretim Teknolojileri’ kursu alan kadınlar, Sayapark AVM’de kurulan stantlarda çantadan kırlente, sepetlerden takılara kadar el emeği göz nuru ürünlerini sergiledi. Kursiyerler hem gelir elde etmenin, hem de ürünlerini görünür kılmanın mutluluğunu yaşadı. Stantlar hafta sonu boyunca ziyaretçileri ağırlayacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kadın emeğini öne çıkarmak ve görünür kılmak için kadın üreticilere stantlarda yer vermeyi sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi’nde ‘Turistik ve Hediyelik Eşya Yapımı ile Giyim Üretim Teknolojileri’ kursu alan kadınlar, Sayapark AVM’de kurulan stantlarda çantadan kırlente, sepetlerden takılara kadar el emeği göz nuru ürünlerini sergiledi.

MERCEK kursiyerleri aynı zamanda girişimcilik eğitimi de aldı. Kendi işletmelerini kurarken, aldıkları eğitimin çok faydasını göreceklerini söyleyen kursiyerler, hem gelir elde etmenin hem de ürünlerini görünür kılmanın mutluluğunu yaşadı. Stantlar hafta sonu boyunca açık kalacak ve kursiyerler dönüşümlü olarak stantlarda yer alacak