Kıyasıya mücadele doyasıya gol | Güney Gazetesi Mersin

Kıyasıya mücadele doyasıya gol

Geleneksel 30 Ağustos Zafer Kupası Ayvagediği ve Fındıkpınarı Futbol Turnuvalarında 42 köy takımı sahaya indi

Kıyasıya mücadele doyasıya gol


HASAN KÜÇÜK

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 30 Ağustos Fındıkpınarı Zafer Kupası ile 30 Ağustos Zafer Kupası Geleneksel Ayvagediği Futbol Turnuvaları ile köyler sahaya indi. 42 takımın mücadele ettiği turnuvalarda kıyasıya mücadeleler yaşanıyor.

Fındıkpınarı Mahallesi’deki futbol sahasında oynanan 30 Ağustos Zafer Kupası’nda Mezitli ve Yenişehir İlçelerindeki 24 mahalle takımı 6 grupta mücadele ediyor. Fındıkpınarı Zafer Kupası’nın başlama vuruşu Menteş Sarılar maçı öncesi CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, Mersin Büyükşehir Belediyesi (MBB)Genel Sekreter Yardımcısı Ali Rıza Özdemir ve MBB Spor Daire Başkanı Emrullah Taşkın tarafından yapıldı.

MBB Genel Sekreter Yardımcısı Ali Rıza Özdemir, “Fındıkpınarı Futbol Turnuvası’nın uzun yıllar süren bir geçmişi var. Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in döneminde sahamızdan çevre düzenlemesine, tribünlere kadar daha da profesyonelleşti. Bu geleneksel turnuvamızın kalitesine artırarak devam etmesini istiyoruz. Fındıkpınarı’nda Mezitli ve Yenişehir’deki köylerimiz, Ayvagediği’nde ise Toroslar ve Akdeniz ilçemizdeki köylerimiz katılıyor. Renkli bir turnuva olacak, mahallelerimiz ilgi gösteriyor. Sahamız güzel tribün güzel hava güzel. Maçlarımızın centilmence geçmesini istiyoruz” dedi.

 

MAÇLAR ÇEKİŞMELİ GEÇTİ

Fındıkpınarı Futbol Turnuvasının ilk maçında Menteş Sarılar’ı 4-0 mağlup ederken ikinci maçta ise Bozön Doğançay’ı 4-1 yendi. Üçüncü maçta ise Kaleköyü Turunçlu ile 1-1 berabere kaldı.

4. maçta Kuyuluk Tol’u 2-0’la geçerken 5. maçta Zeybekler Kocavilayet’i 2-1, son maçta ise Çiftlikköy Değirmençay’ı 1- 0 mağlup etti.

Pazar günü oynanan maçlarda ise Uzunkaş Tepeköy’ü 3-1, Fındıkpınarı da Çavak’ı 2-0 yendi.  Çevlik ile Gökçebelen ise 1-1 berabere kaldı.

 

 

YANPAR, KAŞLI VE GÖZNE’DEN GOL YAĞMURU

Toroslar ve Akdeniz İlçelerindeki 18 mahalle takımının 3 grupta mücadele ettiği 30 Ağustos Ayvagediği Zafer Kupası ise Güzelyayla Çavuşlu maçı ile başladı. Karşılaşmanın başlama vuruşunu MBB Spor Daire Başkanı Emrullah Taşkın ile Toroslar Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Fikret Gökçek yaptı. Karşılaşma 2-2 berabere sona erdi. İlk günün diğer karşılaşmalarında Yanpar Musalı’yı 5-0 mağlup ederken Burhan ise Arslanköy’ü 1-0 yendi. Pazar günü oynanan ilk maçta Kavaklıpınar Aladağ’ı 2-0 mağlup etti. Gol yağmurunun yaşandığı maçlarda ise Kaşlı Arpaç’ı, Gözne’de Duruklu’yu 5-1 yendi.