Geçici görevle gittiği Mut’ta hayatını kaybetti | Güney Gazetesi Mersin

Geçici görevle gittiği Mut’ta hayatını kaybetti

Mersin Şehir Hastanesinden geçici görevle Mut Devlet Hastanesine gönderilen anestezi uzmanı Dr. Ziya Serhan Çimen görevi başında geçirdiği beyin kanamasına bağlı olarak hayatını kaybetti.

Geçici görevle gittiği Mut’ta hayatını kaybetti


İLKAY ADALIOĞLU


Mersin Tabip Odası, Dr. Ziya Serhan Çimen’in vefatının ardından yaptığı açıklamada, hekimler ve sağlık çalışanları üzerindeki geçici görevlendirme baskısına dikkat çekti.

Mersin Tabip Odasının açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Mersin Şehir Hastanesinden Erdemli Devlet Hastanesine görevlendirilen; bu hafta Mut Devlet Hastanesinde geçici görevli iken geçirdiği SAK nedeniyle yoğun bakımda tedavi altına alınan Anestezi Uzmanı Dr. Ziya Serhan Çimen’in vefat haberini aldık, kederliyiz. Ailesinin, tüm sevenlerinin ve tıp camiasının başı sağ olsun. Geçici görevlendirmeler sırasında ulaşım dahil pek çok unsuru kapsayan güvenli ve güvenceli çalışma hakkının kamu otoritesinin sorumluluğunda olduğunu bu acı olay vesilesiyle tekrar hatırlatmak isteriz. Geçici görevlendirmelerde liyakat sahibi uzmanlardan oluşan bir komisyon karar almalıdır. Görevlendirme usulüne uygun olmalı, hekimlerin geçici göreve güvenli bir şekilde ulaşması sağlanmalı, geçici görevde yine güvenli barınma sağlanmalıdır. Uzak ilçelere görevlendirme yapılırken ulaşım ve konaklama yanı sıra görevlendirilen kişilerin sağlığı ve sosyal hayatı mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır.”