Bakanlık İlyas öğretmenin adını bile anmadı! | Güney Gazetesi Mersin

Bakanlık İlyas öğretmenin adını bile anmadı!

Çalışma Bakanlığı, iş cinayetine kurban giden öğretmenle ilgili soru önergesine kopyala yapıştır yöntemiyle cevap verdi

Bakanlık İlyas öğretmenin adını bile anmadı!


ABİDİN YAĞMUR

 

İngilizce öğretmeni İlyas Bul, ataması yapılmadığı için Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında çalışmak zorunda kaldı ve geçtiğimiz yılın ekim ayında bir iş cinayetinde yaşamını yitirdi. Kamuoyunda geniş yankı bulan bu olayın ardından DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bir soru önergesi verdi. Bozan, önergede İlyas Bul’un nasıl öldüğünü, iş cinayetine giden süreçte ihmal olup olmadığını sordu.

 

OLAYLA İLGİLİ HİÇBİR BİLGİ VERİLMEDİ

 

Bakan Vedat Işıkhan, soru önergesine tam 8 ay sonra cevap verdi. Ancak bakanın cevap yazısında iş cinayetiyle ilgili hiçbir soruya yanıt verilmedi. Hatta Bakan Işıkhan, kopyala yapıştır yöntemiyle yönetmelikten bir paragrafı cevap metnine yapıştırdı. Cevap yazısında merhum öğretmen İlyas Bul’un adı bile geçmedi.

 

BOZAN: BAKANLIĞINIZ NE İŞE YARIYOR?

 

DEM Parti Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, öğretmenlik mesleğine ataması yapılmadığı için Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında çalışmak zorunda kalan ve bir iş cinayetinde yaşamını yitiren öğretmen İlyas Bul ile ilgili verdiği soru önergesine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın adeta boş bir kağıtla, lafı dolandırarak cevap verdiğini söyledi.

TBMM genel kurulunda söz alan Ali Bozan, “İlyas Bul. 26 yaşındaydı. AKP-MHP iktidarında ataması yapılmayan bir öğretmendi. Ekonomik sorunlardan dolayı hiç bilmediği bir Akkuyu cehenneminde çalışmak zorunda bırakıldı. Ve yaşamını yitirdi. Kader miydi? Hayır. İktidarınızın yanlış politikaları sonucu yaşanmış bir cinayetti. Bakanlığa bu iş cinayetine dair sorular sorduk. Bakanlığın cevabı burada. Bomboş. Lafı dolandırmış ve tek bir sorumuza cevap vermemişler. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bu kez şu soruyu soruyorum; Bir öğretmenin, bir insanın iş cinayetinde yaşamını yitirmesi umurunuzda değilse Bakanlığınız niye var? Bakanlığınız neye yarıyor?” ifadelerini kullandı.