BESYO mezunları kadro bekliyor | Güney Gazetesi Mersin

BESYO mezunları kadro bekliyor

Mersin Milletvekili Ekmen, 950 antrenör atamasının neden yapılmadığını sordu

 BESYO mezunları kadro bekliyor


DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen,  Beden Eğitimi Spor Yüksel Okulu (BESYO) mezunlarının istihdam beklentilerini dile getirdi. Ekmen, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın 19 Aralık 2023 tarihinde 950 antrenör alınacağı sözünü hatırlatarak “BESYO mezunları 2022 KPSS ile 950 antrenör alımının gerçekleşmesini bekliyor ancak bu konuda henüz bir adım atılmadı” dedi.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI'NA ÇAĞRI

Mehmet Emin Ekmen, BESYO mezunlarının sesini duyurarak, 2022 KPSS ile 950 antrenör alımının yapılması gerektiğini vurguladı. Ekmen, "Besyo mezunları, 2022 KPSS ile 950 antrenör alımının gelmesini bekliyor ve 50 bin kişiler. 50 bin kişiden sadece yüzde 2'sini alacağız ama bunu bile almıyoruz. BESYO mezunlarını Gençlik ve Spor Bakanlığı almazsa kim alacak?" diye konuştu.

BAKANLIK TAAHHÜDÜ VE İSTİHDAM BEKLENTİSİ

Ekmen, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın taahhüdünü hatırlatarak, 950 antrenör alımının gerçekleştirilmesini beklediklerini ifade etti. "Bugünkü ilan edilen 15.000 kişilik kadroda psikolog var, destek personeli var, büro personeli var, koruma güvenlik var, yurt yönetimi var, gençlik çalışanı var ama taahhüt edilen 950 BESYO mezunu yok. Bu 50.000 gencimizin adına sesleniyorum, Sayın Osman Aşkın Bak, mecliste taahhüt ettiği 950 BESYO mezununu Gençlik ve Spor Bakanlığı'na alımı için lütfen bir an önce ilana çıkınız" ifadelerini kullandı.

BESYO MEZUNLARININ GELECEĞİ İÇİN ADIM ATILMALI

Ekmen, BESYO mezunlarının istihdam beklentilerinin karşılanmasının önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bu konuda hızlı bir şekilde adım atmasını bekliyoruz. BESYO mezunlarının istihdam beklentileri karşılanmalı ve 2022 KPSS ile 950 antrenör alımı gerçekleştirilmelidir. Gençlik ve Spor Bakanlığı, bu konuda gerekli adımları atarak gençlerimizin geleceğine katkı sağlamalı.” (Haber Merkezi)