“Halkın ekmeğinden alıyorsunuz<br>sarayınızdaki lükse harcıyorsunuz” | Güney Gazetesi Mersin

“Halkın ekmeğinden alıyorsunuz
sarayınızdaki lükse harcıyorsunuz”

AKP iktidarının ekonomi politikalarını eleştiren DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, AKP’li milletvekillerini kötü ve beceriksiz olmakla suçladı. Bozan, “Saraylarda yaşıyorsunuz, halkın ekmeğinden alıyorsunuz ve sarayınızdaki lüksünüze harcıyorsunuz. İradenizi teslim ettiğiniz saraya günde 40-50 milyon TL harcama yapılıyor. Peki soruyorum size ey AKP’liler. Hangi tasarruf paketinden harcanıyor bu 40-50 milyon TL? İşçiye, emekliye, esnafa uğrayan tasarruf neden saraya uğramıyor?” diye sordu.

“Halkın ekmeğinden alıyorsunuz<br>sarayınızdaki lükse harcıyorsunuz”


ELVAN KONUK

DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada AKP’li milletvekillerini kötü ve beceriksiz olmakla suçladı. Bu durumun sonucu 85 milyon yurttaşın çektiğini dile getiren Bozan, “Bakın her buraya bir torba getirdiğinizde, her torba kanunda 2-3 tane Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmiş kanun maddesi var. İşte bu sizin beceriksizliğinizin göstergesi. Sizin kötülüğünüzün göstergesi ne? Anayasa Mahkemesi iptal etmiş, yeniden düzenleme yapıyorsunuz. Bile isteye 1 sene 2 sene 3 sene sonra Anayasa Mahkemesinden iptal edileceğini bile bile yeniden düzenleme yapıyorsunuz. İşte bu da sizin kötülüğünüzün göstergesi. Ama ne oluyor sizin beceriksiz ve kötülüklerinizin derdini maalesef 85 milyon halk çekiyor. Tabi size göre hava hoş, keyfiniz yerinde. İşleriniz tıkır tıkır işliyor. Refah ve huzurla ilgili bir sıkıntınız yok” dedi.

 

“İYİ Kİ TASARRUFUNUZ VAR, OLMASAYDI ACABA SARAYA GÜNDE KAÇ MİLYON HARCAMA YAPACAKTINIZ?”    

 

AKP’li milletvekillerinin huzurunun yerinde olduğunu söyleyen Bozan, “Niye mi? Saraylarda yaşıyorsunuz, halkın ekmeğinden alıyorsunuz ve sarayınızdaki lüksünüze harcıyorsunuz. İradenizi teslim ettiğiniz saraya günde 40-50 milyon TL harcama yapılıyor. Peki soruyorum size ey AKP’liler. Hangi tasarruf paketinden harcanıyor bu 40-50 milyon TL? İşçiye, emekliye, esnafa uğrayan tasarruf neden saraya uğramıyor? Hiçbiriniz gerçekten bu soruyu kendinize soruyor musunuz? Eminim sormuyorsunuz, çünkü siz iradenizi saraya teslim etmişsiniz. Allah’tan iyi ki tasarrufunuz var. Tasarruf olmasaydı acaba saraya günde kaç milyon harcama yapacaktınız? Bu arada saraydaki hiç kusura bakmasın. Devletin en tepesindeki yönetici olarak halk açken, kendisi tok yatıyor. Dinimize göre böyle bir yönetici mümin olamaz. Ben de diyorum ki yanlışım varsa rica ediyorum düzeltilsin. Ama lüksünden, lüks arabalarından vazgeçmeyen diyanet işleri başkanı veya televizyonlarınızda din tüccarlığı yapanlar değil, helal lokmayla beslenen din alimleri söylediğimi düzeltsin eğer yanlışım varsa” ifadelerini kullandı.

 

“EMEKLİYE 2 BİN 500 LİRA ZAMMI REVA GÖRDÜĞÜNÜZ İÇİN KENDİNİZİ ALKIŞLAMALISINIZ”

 

AKP iktidarının yanlış politikalarının sonucunun halkın sırtına yüklendiğini dile getiren Bozan, emekliye 2 bin 500 liralık zammın reva görüldüğünü dile getirdi. Bozan, “Emekli maaşı 10 bin liradan 12 bin 500 liraya çıkarıldı, gerçekten çok büyük başarı. Bence şuan bütün AKP grubu kendinizi alkışlamalısınız. 10 bin lira verdiğiniz emekliye 2 bin 500 lira zam yaptığınız için sizi alkışlıyorum. Helal olsun size, kutluyorum sizi, emekliye 2 bin 500 lira zammı reva gördüğünüz için. İktidarınız boyunca ne yaptınız? Yanlış politikalarınızın sonuçlarını halkın sırtına yüklediniz. Bugün görüşülmekte olan teklifle yine aynısını yapıyorsunuz. Bu halkın emeğinden kıstınız, alın terinden söktünüz. Halkta direnecek bir dirhem güç bile kalmadı. Şimdi ise zorbalıkla ekonomiyi götürmeye çalışıyorsunuz. Ama bu halk sizin iktidarınızın kölesi değil ve bu halk 31 Mart’ta bunu size gösterdi. Ama 31 Mart’tan sonraki uygulamalarınıza baktığımızda siz halkın size verdiği mesajı almamışsınız. Ama eminim en kısa sürede halk size öyle bir mesaj verecek ki o zaman arkanıza bakmadan gideceksiniz. Bundan şüpheniz olmasın” diye konuştu.

 

“22 YILDA YAPTIĞINIZ HATALARI DÜZELTECEK KİMSE YOK, BÖYLE BİR KURTARICI YOK”

 

AKP’nin bugüne kadar uyguladığı ekonomi programlarını hatırlatan Bozan, şu şekilde konuştu:

“Sizin damatla başlattığınız ekonomi kalkınma programınız vardı. Damatla başlattığınız politika çöktü, damat sınıfta kaldı. Sonra ne yaptınız? Gözlerinizi ışıl ışıl açtınız ve bu halka diktiniz. Işıl ışıl gözlerinizle devşirdiğiniz yeni politikalarınız bir kez daha dumura uğradı. Sonra haber kanallarında büyük kurtarıcı gibi günlerce manipüle ettiğiniz Mehmet Şimşek’i getirdiniz. Sanki şimşek geldiğinde her şey düzelecek. Tüm ekonomik hatalarınız düzelecek. Ama biz biliyoruz ki 22 yılda yaptığınız hataları düzeltecek kimse yok, böyle bir kurtarıcı yok. Mehmet Şimşek ne yaptı? Algı için, manipülasyon için 40 yılda bir sokağa çıktı, gitti oturdu bir yerde kumpir yedi. Vay bu ülkenin bakanı halkın içine çıkmış bir yerde kumpir yemiş. Günlerce şaşaa günlerce alkış. Ama ülkeyi öyle bir hale getirdiniz ki bu ülkenin bir bakanı gidip bir yerde yurttaşların içinde kumpir yemesini dahi adeta alkışlanacak bir şeymiş gibi yansıttınız. Ülke sizin 22 yıllık iktidarınız yüzünden bu hale geldi.”

 


  “Halkın ekmeğinden alıyorsunuz
sarayınızdaki lükse harcıyorsunuz”