“Enflasyonda ezilmek istemiyoruz” | Güney Gazetesi Mersin

“Enflasyonda ezilmek istemiyoruz”

Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi çalışanlar, artan enflasyon karşısında eriyen maaşlarının temel ihtiyaçlara bile yetmediğini belirterek maaşlarına zam talep etti.

“Enflasyonda ezilmek istemiyoruz”


ÖZKAN YALÇIN


Büro Emekçileri Sendikası üyeleri, Sosyal Güvenlik Kurumu önünde eylem yaparak maaş zammı istedi.  Memurlar, “Kazanılmış haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz. İnsanca bir ücret. İnsanca bir yaşam istiyoruz” yazılı pankart açtı.

BES Şube Başkanı Kemal Göçmen, “Ülkemiz kendi vatandaşları için artık bir tatil cehennemine dönüşmüştür. 4 Kişilik bir ailenin tatil maliyeti yaklaşık 100 bin TL’yi bulurken, Türkiye’de emekçilerin yarısından fazlası artan yaşam maliyetleri nedeniyle tatil planı yapamamaktadır. Üstelik kötü yönetilen ekonominin, seçim ekonomisinin faturası da söz de kamu tasarruf genelgesi ve yeni vergiler ile biz emekçilere çıkarılmaktadır. Kamuda personel servisleri kaldırılırken, birçok kamu kuruluşunda yemek, su, çay gibi giderlere ait bütçe kalemleri sınırlanmaktadır. İşyerlerinde emekçiler temizlik ve hijyen malzemelerini neredeyse kendileri temin eder hale gelmiştir” dedi.

BES Mersin Şube Başkanı Kemal Göçmen taleplerini şöyle sıraladı:

“İptal edilen personel servis hizmeti ihaleleri yeniden açılmalı, tüm büyük şehirlerde personel servis hizmeti sağlanmalıdır Acilen 3600 Ek gösterge adaletsizliğine son verilmeli ve tüm SGK emekçileri için yasal çalışma yapılmalıdır. Tüm SGK Emekçileri için Sosyal Güvenlik Hizmet Sınıfı-Uzmanlık kadrosu oluşturulmalıdır.”