ÇBK’nın zorlu sınavı | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK’nın zorlu sınavı

Turuncu Siyahlılar Kadınlar Avrupa Basketbol Ligi’nde dişli rakiplerle aynı gruba düştü

ÇBK’nın zorlu sınavı


HASAN KÜÇÜK

Kadınlar Avrupa Basketbol Ligi’nde (Euro League Women) mücadele eden ÇBK Mersin’in grubu ve ilk turda mücadele edeceği takımlar belli oldu. B Grubunda seri başı olarak kuraya katılan ÇBK’nın ilk turda rakipleri Fransa ekibi Tango Buorges Basket, Yunanistan ekibi Olympiacos SFP oldu. Grubun 4. Takımı Macaristan ekibi KSC Szekszard ile Çekya ekibi Zabiny Brno arasında oynanacak eleme maçı sonrası belli olacak.

Kadınlar Avrupa Basketbol Ligi’nde gruplar Almanya’nın başkente Münih’te çekilen kura sonunda belli oldu. 13 takım normal sezona doğrudan katılacak. Beşiktaş’ın arasında bulunduğu 6 takımdan 3’ü ise elemeleri geçtiği takdirde normal sezon maçlarına katılacak.

B Grubunda yer alan ÇBK kura çekimine seri başı olarak katıldı. ÇBK’nın ilk turda rakipleri Fransa ekibi Tango Buorges Basket, Yunanistan ekibi Olympiacos SFP oldu. Gruptaki 4. takım Macaristan ekibi KSC Szekszard ile Çekya ekibi Zabiny Brno arasında 18 ve 25 Eylül’de oynanacak eleme maçı sonrası belli olacak.

C Grubunda yer alan geçen yılın şampiyonu Fenerbahçe’nin rakipleri ise Fransa ekibi Villeneuve d'Ascq LM ile Polanya ekibi KGHM BC Polkowice oldu. Grubun 4. takımı İspanya ekibi Casademont Zaragoza ile Romanya ekibi CSM Constanta arasında oynanacak eleme maçı sonrasında belli olacak.

A Grubunda ise Perfumerias Avenida (İspanya) Beretta Famila Schio (İtalya) DVTK HUN-Therm (Macaristan) yer alırken 4. Takım ise Beşiktaş ile Fransa ekibi Basket Landes arasında oynanacak eleme maçı sonrası belli olacak.

D Grubunda ise ZVVZ USK Praha (Çekya) Valencia Basket Club (İspanya) Umana Reyer Venezia (İtalya) ve Uni Gyor (Macaristan) ekipleri yer aldı.