MESİAD: Liman konusunda ısrarcıyız | Güney Gazetesi Mersin

MESİAD: Liman konusunda ısrarcıyız

Mersin Ana Konteyner Limanı’nın Adana’ya yapılması için tahsis onayının alınmasını eleştiren MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu, “HUB Limanımızın Adana’ya kaydırılması yanlışının düzeltilmesi için Mersinliler adına ısrarcıyız. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan kamuoyunu aydınlatmasını beklemekteyiz” dedi.

MESİAD: Liman konusunda ısrarcıyız


AKP sözcüsü ve Adana Milletvekili Ömer Çelik’in Adana Ana Konteyner Limanı tahsisinin onaylandığını ifade etmesine tepkiler devam ediyor. Mersin Ana Konteyner Limanı’nın Adana’nın Yumurtalık ilçesine kaydırılması nedeniyle açıklama yapan MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu, kamuoyunun aydınlatılması gerektiğini ifade ederek, Mersin’in uzun zamandır hayalini kurduğu limanının başka alanlara kaydırılması ile kentin kayıplar yaşayacağını aktardı.

MESİAD Başkanı Gündoğdu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Mersin Ana Konteyner Limanı, Çandarlı ve Filyos Limanları, 1990 yılında Devlet Planlama Teşkilatı tarafından hazırlanan kalkınma planlarında yer aldı. Çandarlı ve Filyos Limanları inşa edildi.

Gelinen noktada; AKP sözcüsü ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, yaptığı açıklamada Adana Ana Konteyner Limanı’nın tahsisinin onaylandığını ifade etmiştir. Yoğun girişimlerimize rağmen Mersin Ana Konteyner Limanı ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan bilgi alamadık. Mersin olarak; 34 yıldır hayalini kurduğumuz, Türkiye ekonomisine büyük katkı sunacak Ana Konteyner Limanımızın takipçisi olacağız. Kentimize söz verilen limanın hayata geçirilmesi için bütün kurumlara başvuruda bulunmaya ve ısrarcı olmaya devam edeceğiz. HUB limanı olarak hizmet vermek üzere yıllık 12 milyon TEU konteyner elleçleme kapasitesiyle 355 milyon Euro bedelle inşa edilecek yeni konteyner limanının Mersin dışında bir yere yapılması bu yatırımı tehlikeye sokacaktır. ‘Mersin; Akdeniz bölgesinin kalbi, ekonomisin, ticaretinin, lojistiğinin merkezidir. Aynı zamanda liman ve yük hizmetlerinin dışında bir alana bu yatırımın yapılması hem maliyetleri 3 katına çıkaracaktır, hem de yatırımı tehlikeye sokacaktır. Mersin Ana Konteyner Limanı’nın başka bir alana yapılması ile kentimiz önemli bir finansal kaynağını, istihdam kapısını kaybedecektir.” (Haber Merkezi)