Yine istifa etti | Güney Gazetesi Mersin

Yine istifa etti

Metin Saltık Yeni Mersin İdman Yurdu A.Ş Kulüp Başkanlığı’ndan ayrıldığını duyurdu

Yine istifa etti


HASAN KÜÇÜK

Geçtiğimiz sezon öncesi takıma sahip çıkan olmadığı gerekçesi ile Yeni Mersin İdman Yurdu A.Ş Kulüp Başkanlığı’ndan istifa ettiğini açıklayan ancak talipli çıkmaması nedeniyle görevine devam eden Metin Saltık, bu sezon öncesi yine görevinden istifa ettiğini belirtti. Saltık Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in insiyatifleri, tasarrufları ve talimatları doğrultusunda, belirleyecekleri kişilere kulübü borçsuz devretmeyi taahhüt etti.

Saltık konuyla ilgili açıklamada şunları kaydetti: “2017-2018 yılında çıkmış olduğum sevdam. İçel Spor olarak başlamış olduğum Süper Amatör Liginden bugün itibariyle 2. Ligde bulunan Yeni Mersin İdman Yurdu Futbol A.Ş. olarak, çok sevdiğim gurur duyduğum Mersin'imin onuru, gururu, altın markası ve ortak değerini küllerinden var ederek bugünlere taşımanın onuru ve gururu ile Kulüp Başkanlığı görevimden ayrılma kararı almaktayım. Öncelikle görevde bulunduğum 7 yıllık süre içerisinde maddi manevi hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak destek veren herkese teşekkür ederim.

Özellikle tarihi değeri yüksek olan 2024-2025 sezonunda göreve gelecek olan arkadaşlarımın kulübümüzü daha yükseklere taşıyacağını ve başarı ile yöneteceklerine tüm kalbimle inanıyorum. Bugün itibariyle Mersin Valimiz Sayın Ali Hamza Pehlivan, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer'in insiyatifleri, tasarrufları ve talimatları doğrultusunda, belirleyecekleri kişilere Kulübü BORÇSuz, tertemiz bir şekilde devir ve teslim etmeyi taahhüt ediyorum.  Yeni Mersin idman Yurdu takımı Saltık Ailesi veya Metin Saltık'ın şahsi takımı değildir. Tüm Mersin halkının ortak paydası markası ve kırmızı şeytanlarla birlikte tüm Taraftarlarımızın takımıdır. Kişiler gelir gider, as olan Yeni Mersin İdman Yurdu'du takımıdır.”