Nerede bu proje? | Güney Gazetesi Mersin

Nerede bu proje?

AKP’li vekil, konteyner limanı konusunda da CHP’li belediyeyi suçladı! “Lojistik limanı ayrı, konteyner limanı ayrı şeyler” dedi

Nerede bu proje?


AKP Mersin İl Danışma Meclisinde konuşan Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, “Siyaset yapan insanlar, siyaset yapmanın ağırlığının bilincinde olarak hareket etmeliler. Açıklamaları her zaman önem arz etmekte, bunun bilincinde olmalılar. Bu sorumluluğu taşımak zorundalar. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanının açıklamalarını okudum. Sanki Mersin Lojistik Limanı iptal edilmiş gibi bir algı oluşturarak suni bir gündem yaratarak maalesef bunu kamuoyu gündemine sundular” dedi.

AKP Mersin İl Danışma Meclisine katılan AKP Mersin Milletvekili ve TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi Ali Kıratlı, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Suphi Öner Öğretmenevi’nde gerçekleşen toplantıya Hazine ve Maliye eski Bakanı Nureddin Nebati, AKP Mersin İl Başkanı Adem Aldemir, eski milletvekilleri, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Kıratlı, burada yaptığı konuşmada Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i kentte suni gündem oluşturmaya çalışmakla suçladı.

 

“ALGI OLUŞTURULUYOR! MERSİN LOJİSTİK LİMANI PROJESİ İPTAL EDİLMEDİ”

 

Kıratlı, Mersin Lojistik Limanı projesi çalışmasının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirterek, “Parti sözcümüz Sayın Ömer Çelik’in yapmış olduğu bir açıklamayla ilgili maalesef Mersin’de suni gündem oluşturulmaktadır. Burada özellikle Akdeniz’de yapılacak olan aslında hem Adana’da hem de Mersin’de iki tane Ana Konteyner Limanıdır. Şimdiki ismiyle Mersin Lojistik Limanıdır. Ortada hiçbir gündem yokken, iki proje de devam ederken Ömer beyin yaptığı açıklama Adana özelindedir. Kaldı ki Mersin’deki projeye hiç değinmeden, ‘Mersin iptal oldu’ gibi bir cümlesi olmadan bu konuyu saptırarak Mersin’de siyaset yapmaya çalışan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanının atmış olduğu tweet suni gündem oluşturulmaya çalışılmasının açıkça bir göstergesidir. Şunu çok net ifade etmek istiyorum. Siyaset yapan insanlar, özellikle milletvekilleri, il başkanları, ilçe başkanları, belediye başkanları siyaset yapmanın ağırlığının bilincinde olarak hareket etmeliler. Açıklamaları her zaman önem arz etmekte, bunun bilincinde olmalılar. Bu sorumluluğu taşımak zorundalar. Vahap beyin açıklamalarını okudum. Arkasından sivil toplum kuruluşları, şehirdeki bazı yerel gazetelerin açıklamalarını okudum. Sosyal medyaları inceledim, hepsini takip ettim. Sanki Mersin Lojistik Limanı iptal edilmiş gibi bir algı oluşturarak suni bir gündem yaratarak maalesef bunu kamuoyu gündemine sundular” dedi.

 

PROJENİN GECİKMESİNDEKİ TEK SORUMLU VAHAP SEÇER’DİR”

 

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, geçmişte projeye karşı çıkanların bugün suni gündem oluşturarak projeye sahip çıkma çabalarının komik olduğunu ifade ederek, “Şunu çok açık ve net bir şekilde ifade etmek istiyorum. Mersin Lojistik Limanı iptal olmamıştır, birkaç etap halinde yapılmaktadır. Etüt proje çalışması devam etmektedir, ihalesi yapılmıştır. Bu süreci hep birlikte takip edeceğiz. Şunu özellikle üzülerek söylemek istiyorum. Biz bu şehirde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde hangi devasa projeyi yapacak olursak önümüze set çekenler maalesef bugün çıkmış bu suni gündem üzerinden projelerimizi, bizleri ve iktidarımızı yıpratmaya çalışıyorlar. Daha düne kadar ‘biz Mersin Limanını genişleteceğiz’ dediğimizde ‘Atatürk Parkı yok ediliyor’ cümlesiyle insanları o limana dökenler ve o limanının genişlememesi için dava açanlar bugün Vahap Seçer’in, Mersin Büyükşehir Belediyesinin ta kendisidir. Bugün Mersin Limanı 3-4 yıl zaman kaybettiyse bunun sorumlusu Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’dir. Bugün Mersin Limanının genişlemesini istemeyenler, Mersin’in önünü tıkayanlar şimdi kalkmış Mersin’e yapılacak olan lojistik limanını ‘biz kimseye kaptırmayız, Mersin’in hakkını yedirmeyiz’ gibi komik cümleler kuruyorlar. Size gerek yok, biz zaten Mersin’in hakkını yedirmiyoruz” diye konuştu.

 

“PROJENİN ADI MERSİN LOJİSTİK LİMANI’DIR”

 

Projenin adı konusunda da bazı yerel gazetelerin bilgi sahibi olmadan haber yaptığını ifade eden Kıratlı, “Özellikle yerel basında ‘Neden Konteyner Limanı değil de Mersin Lojistik Limanı?’, ‘Mersin’in milletvekili limanın ismini doğru bilmiyor’ diye yazanlar oldu. Ana Konteyner Limanı dediğiniz zaman, tek bir noktada olur. Ama Mersin Lojistik Limanı dediğiniz zaman sulu yüke, kuru yüke, konteyner yüküne yani çok komplike bir liman. En son Rize’de de açılan liman, lojistik limanı şeklinde açıldı. Bunu bilmekten dahi bihaberler. Ama olsun, biz her platformda bunu anlatmaya devam edeceğiz. Biz siyaseti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan öğrendik. Mersin’e hizmet konusunda da Cumhurbaşkanımızın izinden gitmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)