Akdeniz’in ilk halk plajı Karaduvar’da açıldı | Güney Gazetesi Mersin

Akdeniz’in ilk halk plajı Karaduvar’da açıldı

Akdeniz Belediyesi, bölge sakinlerinin talebi üzerine, her gün yüzlerce insanın uğrak sahillerinden olan Karaduvar Mahallesi’ne ‘Halk Plajı’ açtı. Vatandaşların ücretsiz kullanabileceği sahile şezlong ve şemsiyeler, duş ve soyunma odaları yerleştirildi. Bir cankurtaranın da hizmet vereceği plaja voleybol ve futbol sahaları yapıldı.

Akdeniz’in ilk halk plajı Karaduvar’da açıldı


Geçen haftalarda, lazerli makine desteğiyle baştan sona temizlenip atık, çöp ve taşlardan arındırılan Karaduvar sahiline kazandırılan halk plajına gelen Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Nuriye Arslan ile Hoşyar Sarıyıldız, Karaduvar ve civar mahallelerde yaşayan vatandaşları yüzüp eğlenebilecekleri, ailece piknik yapabilecekleri halk plajına davet etti.

 

HALKIMIZIN BU KONUDA BİZDEN YOĞUN TALEBİ VARDI”

 

Sahilde yapılan yenileme çalışmalarını incelemesinin ardından bir değerlendirme yapan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Nuriye Arslan; “Yaklaşık 10 gün önce ekiplerimiz, bu sahilimizde yoğun bir temizlik ve bakım çalışması gerçekleştirdi. Tabi halkımızın bizden bir talebi, beklentisi de vardı.  Yönetim olarak Karaduvar sahilimizi daha iyi değerlendirmek amacıyla toplantılar yaparak ortak bir karar aldık. Nihayetinde bu bölge ile ilgili çok güzel bir proje gelişti ve hayata geçti” dedi.

Eş Başkan Hoşyar Sarıyıldız da açıklamasında, seçim sürecinde bölgede yaşayan vatandaşlarla yaptıkları ziyaret ve görüşmelerde, bölgeye bir halk plajı açılması yönünde bir talep ve istekle sık sık karşılaştıklarını vurguladı.

Sarıyıldız, “İnsanlarımızın rahat bir şekilde denize girebilecekleri bir alan yarattık” dedi. (Haber Merkezi)